Nyheter

Finfin info från hästbussen

Publicerad
Galopptips fångar tränare Vanja Sandrup när hon sitter i hästbussen på väg upp till Bro Park och onsdagens V4-tävlingar.
Marta_031
Marta segrar enkelt på Jägersro under Martin "M-Rod" Rodriguez och har toppchans i V4-1 på onsdag. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

- Hallå Vanja, hur är det med formen inför tävlingarna?

- Här är det bara bra och hästarna ser mycket fina ut för dagen. I V4-1 har jag Marta med och det måste vara en mycket god segerchans. Formen från årsdebuten har visat sig vara riktigt bra med tanke på hur bra Appelina sedan gick i Pramms. Hon är snabb ut ur boxarna och Martin (Rodriguez) kan välja om han vill ligga med där framme eller inte. Hon har gått framåt från senaste starten och det finns egentligen inga orosmoment inför den här starten.  I nästa V4-avdelning startar Cash och här är det lite annorlunda. Det är första resan, distansen är längre och det är debut på gräset. Särskilt det senare är något som oroar, inga andra syskon jag haft har gått bra på gräset. Man måste ju pröva iallafall och han är en jättefin häst. När det kommer till Sublissimo i V4-3 så blir det svårt att undvika ledningen. Han är så himla hetsig. Martin Rodriguez har lagt mycket tid på honom i träning och han tränar lysande inför den här starten och jag tycker han ska vara bland de tre bästa som sämst. Sist, men inte minst har jag Baroda Diamond i V4-4 och hon debuterade på ett bra sätt. Här är det lite samma som med Cash, det är första resan och första gången på gräs. Det är en helt annan häst efter debuten och hon är inte chanslös.

Vi avslutar med att fråga om bästa chanserna?

- Ja det är klart att man vill åka hem med fyra segrare, skrattar Vanja. Mer realistiskt är att det i alla fall blir en vinst och bästa chansen för dagen är som jag ser det Marta, avslutar Vanja Sandrup.