Nyheter

Feta segerchanser för Susanne

Publicerad
Susanne Berneklint startar fyra hästar på hemmabanan Jägersro nu på fredag och vi tippar dessa, etta, tvåa, etta och etta... Har vi rätt lär det bli ordentligt med "fredagsmys" efter tävlingarna.
– Det ser bra - det måste vi säga, berättar assisterande tränare Oscar Berneklint.
rdklucfpcgqmnm5bjhg
Susanne, Oscar och Carlos. Heta på fredag?! Foto: Stefan Olsson - Svensk Galopp

I V4-2 plockar ni ut den treåriga duon Don Pablo (1) och Sweet Home Alabama. Vi har dessa ensamma i A-grupppen i vår rank. Kommentar tack?

Don Pablo står fint till i loppet och är väl värd en vinst snart - kanske här? Om man ser till stamtavlan ska han vara en stayer, men bevisligen är han mer effektiv på kort. Vi hoppas på överpace och då ska det vara toppchans på segern, säger Oscar Berneklint.

Sweet Home Alabama var väldigt fin i sin debut i fjol, men sen ha det mest strulat. Hon är i ordning nu och Carlos Lopez har valt att rida henne. Hon har en hög och fin “cruisingspeed” och ser ut som en sprinter - på lite sikt tror vi dock att hon står 1600 också. Sweet Home Alabama är en häst vi verkligen gillar och det kan bli seger, även om det är första starten på länge, informerar Oscar Berneklint.

I V5-1, lopp fem, är det väl dags att Zoo Fun (6) fixar första årssegern i sjätte försöket?

Zoo Fun är i väldigt fin författning för dagen. Han är dock lite knepig - går bra mot bra hästar, men dåligt mot dåliga…Carlos Lopez känner honom väl och är ju faktiskt den ende jockey som vunnit på honom. Jag vill se Zoo Fun med en utvändig resa - när han får häst utvändigt om sig kan han bara lägga av. Den här uppgiften ser mycket bra ut och jag tror på bra segerchans, säger Oscar Berneklint.

Och avslutningsvis…, i V5-avslutningen, lopp nio, har ni en grymt spännande tvåårig debutant i form av Scarlett (4) som vi spikar rakt av. Är vi rätt på det?

Scarlett har mycket gemensamt med sin mamma Dolly Dagger. Hon är långbent och långgalopperande - ser ut som en riktigt fin häst, stark och rejäl. Inför kvalet hade hon bara fått några test över 600 meter och hon är garanterat framsatt ordentligt - får dessutom på sig lättare skor inför detta. Scarlett är startsnabb och Manuel Santos som rider henne varenda morgon kunde inte vara mer nöjd. Debut är debut brukar man säga, men det är klart att vi tror hårt på Scarlett, avslutar Oscar Berneklint.