Nyheter

Femteplats för Castros snygging på Meydan i Dubai

Publicerad
Fine Es Raco inkom som femma i Listedhandicappen Dubai Sprint på Meydan för en kort stund sedan - detta efter en resa högt upp och mitt i fältet där han placerats av jockeyn Elione Chaves. 200 meter från mål såg faktiskt femåringen ut att vara i segerstriden, men krafterna tröt kort senare och i mål var Es Raco slagen med ungefär sex längder av vinnaren Man Of Promise.
etgwupwnobqquoufb9r
Laddad Es Raco i ledvolten Foto: Cedric Lane

Francisco Castros adept får klart godkänt för sin insats i första starten efter vila och lär må gott av det här loppet i kroppen. Åt vinnaren Man Of Promise, som fick en resa i draget mot ytterrailen fanns dock inget att göra, men det är ingen skam att torska mot en oexponerad Godolphin-häst efter toppbeskällaren Into Mischief - eller hur? Charlie Appleby tränar den nyblivne fyraåringen Man Of Promise och William Buick red (som vanligt) ytterst förtjänstfullt.

För sin femteplats i loppet erhåll Francisco Castros trogna hästägare Mac Racing m.fl. 2 640 USD och vi på galopptips.se tror på framflyttade formpositioner till nästa start för Holy Roman Emperor-avkomman Es Raco.

Vad tycker och tror Francisco Castro?

Es Raco hoppade ut ur boxarna nästan för snabbt. Planen var att få ned honom i en rygg direkt, men nu fick han gå utan täckning. Es Raco såg mycket fin ut hela vägen och höll till ungefär 150 meter från mål. Man ska veta att motståndet var stentufft och att min häst inte varit här nere så länge, berättar Castro.

Och vad väntar nu?

– Han kommer att starta i ett lopp i samma klass som det här på gräset, men då är det 1400 meter på gräsbanan vilket jag tror kan vara optimalt. Loppet går den 25 februari och då hoppas jag på en ännu bättre insats av Es Raco. Jag är både nöjd och stolt över honom efter dagens prestation, avslutar Francisco Castro.