Nyheter

Fem sköna vinnare på Meydan i eftermiddag/kväll

Publicerad
I kväll (lokal tid) är det tävlingar på Meydan i Dubai och Galopptips.se har snokat fram fem stycken trevliga speldrag – de flesta till intressanta odds dessutom.
download-52_Xdyc2Y
Ett gäng "hårda" vinnare i Dubai Foto: Meydan.ae

Dagens inledande arablopp står vi över spel, men i lopp två, med start 16.05 svensk tid har vi bra känsla för Raahia som finns till odds i trakterna av tio gånger på den öppna marknaden. Den här tvåårige dottern till Candy Ride gör tävlingsdebut, men ser fin ut på bild och kostade hela 2.5 miljoner kronor på Breeze Up auktion i april. Hästen tränas av Doug Watson som har grym form på stallet och att hon är ”bortvald” av stallets förstejockey Pat Dobbs tar vi lätt på. Vi tror att det här är tränarens ”julklapp” till personalen! Den som lever får se...

I lopp tre (16.40) gillar vi debuterande What A Metal till alla odds överstigande åtta! Kommer från en bra tränare, kostade nästan två miljoner på Breeze Up i april och är efter en hingst (Exceed And Excel) som fungerar utmärkt här nere. Ett rent klent lopp på papperet och vi tar chansen.

My Catch har toppchans att vinna lopp fyra (17.15) till odds i trakterna av fem gånger slanten. Hästen har droppat ruskigt mycket i handicap och svarade för en trevlig insats i comebacken på Jebel Ali för en kort tid sedan. Vi tror på vinst med loppet i kroppen.

Dagens klaraste vinnare lystrar till namnet Heavy Metal och startar som favorit i lopp fem (17.50). Hästen var urusel i fjolårets comeback-lopp – visserligen Gr2 då, men desto mer imponerande i årsdebuten 2018 då han krossade ett gäng liknande detta från front med 4.5 längder. Får vi odds över 2.50 blir det omedelbar ”lastning i totalisatorn”… 1600 meter på dirttracken passar helt perfekt.

Vi avslutar dagen med ett kul drag i form av den femårige Dark Angel-valacken Golden Goal. Hästen gjorde comeback efter två års frånvaro från banan senast och såg glimrande ut som lite drygt tre längder slagen trea. Visst – det loppet avgjordes på den mindre prestigefulla banan i Sharjah, men intrycket var grymt och hästen höjdes inte ett dyft i handicap. 

Lycka till med liret!