Nyheter

Fem hemmatränare kommenterar sina starthästar till vårpremiären

Publicerad
Redaktionen har lyckats få tag på en kvintett inför säsongsstarten på hemmabanan, vilka här ger sina korta kommentarer till respektive stalls chanser på söndag. Två av tränarna startar sina första adepter som proffstränare. De redovisas i bokstavsordning efter förnamn.
idciepjivm4rz6isq1l
Liberation Bay i vinnarcirkeln efter seger i april förra året. Näst längst till vänster syns tränare Jessica Long som är en av fem tränare som ger sina korta kommentarer inför söndag. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Annika Delinder

3 Black Lir (V64-2)  står tufft till med sina 61 i hcp, och 4 straff kilo för 2 vinster. En sådan som Grey Ascension som tidigare haft 78 i hcp och går med många kilo mindre kommer bli riktigt tufft att slå.

4 Sophie Lane (V64-4/V4-1) gör sin första start för mig, har tidigare gått med blinkers. Men vi provar utan och ser och lär. Hon är en helt okej häst, men kan sakna lite motivation.

4 Hongkong Yob (V64-5/V4-3/LD-1) är en helt underbar häst som bara gör allt rätt, Han är åtta år och pigg som en treåring. Han tränar fint och jag är nöjd med honom, Hoppas bara inte han får en chock över tempot på 1600 meter här, det skiljer sig lite från Århus, avslutar Annika Delinder. 

Fredrik Reuterskiöld

4 Rangoon (V64-1) avslutade ju säsongen bra med en seger. Han är väl förberedd, men inte toppad utan att vi hoppas att det ska finnas lite mer i tanken längre fram på säsongen. Generellt är det svårt att  veta formen direkt så här. Vissa år är hästarna klara direkt, andra år behöver det filas till lite.

1 Steinar (V64-3/V4-1) förlorade ju med elva längder senast han mötte Duca Di Como. Det är ett tufft lopp, men någonstans måste vi börja. Alternativet hade varit en guldhandicap, men där hade han fått gå ut med 68 kilo och det hade inte känts rätt.

9 Dakota River (V64-5/V4-3/LD-1) är en stor häst och ser fin ut. Eftersom han är så stor borde det finnas något kilo till i honom när han nu fått lite mer tid, avslutar Fredrik Reuterskiöld. 

Jessica Long

5 Liberation Bay (V64-5/V4-3/LD-1) har tränat fint inför detta. Bra spår, två kilo av med Mathilde (Lund Johansen) –  fortfarande lite mycket vikt, men bör gå bra, säger Jessica Long. 

Lennart Reuterskiöld Junior

1 Yobro (lopp 1) gjorde det helt okej förra året. Får börja här, även om jag tror att han är bäst på lite längre distanser. Av mina tre tycker jag nog att han ska ha bäst möjlighet att vinna, främst för att han kanske har den lättaste uppgiften.

5 Mountain (V64-1) är en hedershäst, det är tufft i den här klassen. Men vi får börja här. Precis som mina andra hästar är han förberedd för att starta på ett bra sätt.

6 Plantstepsdream (V64-3/V4-1) är också bra förberedd, sen hänger det ju på hur bra de andra är. Men precis som de andra så kan han vinna, avslutar Lennart Reuterskiöld Junior. 

Oscar Berneklint

– Första starten för 6 Mountak (lopp 1). Han är en stor häst som tränar på fint och ska matchas mot årgångslöp, skriver Oscar på sin hemsida www.teamobracing.com (där man får och kommer få kommentarer om de olika hästarna framöver). 

1 Umissedaspot (V64-5/V4-3/LD-1) tränar på fint, pigg och glad. Väldigt kapabel häst men det är ett stort fält och det är alltid svårt att säga vart man har dem i årsdebuten.

5 Blindspot (V64-6/V4-4/LD-2) ska framförallt siktas mot gräs i år men får göra årsdebuten på Jägersros dirttrack. Går upp i distans och vi får utvärdera efteråt huruvida han har klarat av det eller inte, avslutar Oscar Berneklint. 

Oscar Berneklint och Annika Delinder startar på söndag sina första hästar som proffs. De är två av hela sju nybakade professionella tränare. Här kan man läsa om alla sju, som förstås ska bli intressanta att följa. 

Första start på söndag är klockan 11:50. Det första kvalloppet går redan klockan 11:00. Banprogrammet hittas här