Nyheter

Felstreckat till Superjackpotomgången?

Publicerad
Det ligger massor av extra pengar i sexrättspotten den här omgången och strecktendensen är klar. Prognosen ligger på att det kan bli upp mot två miljoner kronor i sexrättspotten. När lördagen förvandlas till söndag ligger det 826 tusen i sexrättspotten. Omsättningen är 110 tusen fördelat på 1994 system.
Bubble_Butt_215
Lars Kelp har fin stallform, hur många sätter han dit på V64an? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I första avdelningen har spelarna tagit tydlig ställning för 2 Blue Gem (e.Barocci) som Galopptips spikar i sina tips. Blue Gem kan vara en klok spik då det är fin form och rätt utgångsläge. När det är jackpot blir det bra utdelning även med favoriterna, men det går inte att hävda att Blue Gem är värd att vara 63 %-are. Det är tvååringar vi har att handskas med och till exempel 11 Chester (e.Rajsaman) är ett helt oskrivet blad från ett formstall. 8 procent! 12 Sea Moonster (e.Sea The Moon) är en 6-procentare som vi rankar trea. Här hittar vi värdet!

I andra avdelningen har många ryggat Galopptips och streckat 3 Man In The Moon (e.Reliable Man) och 8 Amara (e.Center Divider). Det skiljer inte mycket mellan dessa i streckprocent, men ner till övriga är det mil. Den som kan välja mellan favoriterna får en stor fördel mot övriga spelare och att racet är upplagt för helgardering är ett faktum.

V64-3 är dagens Sunday Special. Här ser det jämnt ut och vår tipsetta 6 Zäta (e.Zaahid) är inte överstreckad till 19 procent. Draget 8 Clinton Jr (e.Helsinki) är en 14 procentare och med en sådan låg skillnad ligger värdet på favoriten. Vår tredje A-häst är 7 Callac (e.Aqlaam) har 17 procent och känslan är att det här är ganska bra låst på tre häst.

V64-4 säger spelarna handlar om 6 More Caviar (e.Brazen Beau) och 7 Fast And Free (e.Iffraaj) till 39 respektive 31 procent. Vår tredje A-häst, 2 Allhallowtide (e.Hallowed Crown) är helt bortglömd till 7 procent och måste med på varje seriös kupong.

Femte ser ut att få en storfavorit i 7 Semiramis (e.Camacho) som är 42 procent. Semiramis rankas fyra av Galopptips och varningarna för 4 Rossmos Secret (e.Deceptor) och 5 Carry On Deryck (e.Halling) bör man hörsamma då dessa är nästan helt ostreckade! Hyperkapable 2 Houston Heat (e.Eishin Dunkirk) är en fyraprocentare!

8 Noosa Prince (e.Kodiac) är stor favorit i V64-avslutningen. Det här är en B-häst som rankas femma och alldeles för hårt streckad sett till segerchansen. 6 Magic Johnson (e.Eishin Dunkirk) är bara tredjehandare och 5 Arabianranta (e.Helsinki) är bortglömd och stort streckvärde. 

Det ser totalt ut som att vi får tre rätt stora favoriter som helt tappat sitt värde på V64. Det är en knepig omgång och det är svårt att hitta spikarna. Spelarna har varit vågade i de två avslutande handikaplöpningarna genom att så massivt ge sitt stöd till både Semiramis och Noosa Prince. Båda är tränade av Lars Kelp om stallformen finns kvar vilket vi tror så är det inte helt osannolikt att det blir två segrar för favoriterna. Då blir det dock knappast någon miljonutdelning och gardering lönar sig snabbt.