Nyheter

Favoritfallet fortsätter inför Kentucky Derby

Publicerad
Förra helgen var det stora favoritfall då två storfavoriter föll tungt i förlöpningar till Kentucky Derby. Igår reds Louisiana Derby, ett viktigt race inför "the Run for the Roses" och ånyo fick vi se en skräll i vinnarcirkeln.
Screenshot_2019-03-24_at_13.52.4

Den här gången var det War of Will som förlorade som storfavorit, spelad till 18 för 10 i Louisiana Derby som rids på Fair Grounds i New Orleans, Louisiana. War of Will sågs aldrig med chans efter en problemfylld inledning på racet. Tyler Gafflione fick fram favoriten i slagläge under mitten av racet, men kunde aldrig attackera. Strax bakom ledningen låg oddsaren Be My Standards och gottade sig. I en storstilad manöver tog Gabriel Saez upp 23-oddsaren och dök in i en invändig lucka över upploppet. Då hade Todd Pletcher tränade Spinoff under Johnny Velazquez tagit över ledningen och även Spinoff får överbetyg för sin insats trots att han inte kunde försvara sig sista 100. 

Be My Standards hade inga meriter att tala om inför racet utan kom direkt från sin maidenseger. Sonen till Goldencents visade dock att det finns möjligheter till rejäl utveckling trots att det nu börjar närma sig Kentucky Derby. Frågan är nu om man väljer en ytterligare förlöpning eller går direkt till Churchill Downs. 

Storfavoriten War of Will var faktiskt bra ut ur boxarna, men tappade bakbenen efter fyra språng och det är möjligt att den sämre insatsen berodde på en sträckning. Kretsen kring hetsen har inte gett upp hoppet om en start i Kentucky Derby, men den som såg det här lär råda att man avstår. 

Under söndagskvällen är det dags för Sunland Park Derby i New Mexico. Favorit på förhand är Bob Baffert-tränade Mucho Gusto som behöver komma iväg bra från innerboxen. Steve Asmussen vill inget hellre än att slå Baffert även den här veckan och sadlar ut Wicked Indeed som en av de främsta utmanarna till segerchecken på 480 000 dollar.