Nyheter

Favoriten levererade på Newmarket

Publicerad
Mellan Book 1 och Book 2 på Tattersalls hinner man med att arrangera kapplöpningar på Newmarket. Dagens höjdpunkt var Fillies' Mile (Gr.1) och segern gick till Quadrilateral.
69714-mediu
Quadrilateral segrar i Fillies Mile (Gr.1) Foto: E Whitaker / Racing Post

Det var inte igår som Roger Charlton sadlade ut en häst i Fillies' Mile (Gr.1). När det senast hände för 20 år sedan kom man sist, men nu blev det seger för superlöftet Quadrilateral (e.Frankel) som är obesegrad i tre starter. 

Efter att Quadrilateral i starten innan krossat ett bra fält på Newbury seglade hon upp som favorit i 1000 Guineas och självklart gjorde det även henne till favorit i Fillies' Mile (Gr.1). Motståndet var dock av bästa sort och den Khalid Abdullah-ägda Frankel-avkomman såg slagen ut när Powerful Breeze (e.Iffraaj) länsade undan under James Doyle. Quadrilateral gav dock inte slaget förlorat utan segade sig ikapp under ihärdig hjälp från Jason Watson som med hjälp av railen precis hann fram till seger. Det var Jason Watsons första Grupp 1 seger och segern var värd cirka 322 000 pund.

Trean kom från Ballydoyle. Love (e.Galileo) höll farten bra som trea och kommer älska att gå upp i distans ytterligare.

Tidigare under dagen segrade Mustashry (e.Tamayuz) i Godolphin Stud & Stable Staff Awards Challenge Stakes (Gr.2) efter en offensiv ritt av Jim Crowley. Den Sir Michael Stoute-tränade sexåringen fortsätter att utvecklas och när det inte fanns någon motståndare som Enable i fältet blev det en tämligen enkel seger.