Nyheter

Faugheen vann sin Steeplechasedebut

Publicerad
Willie Mullins hade hittat en bra uppgift för Faugheen på Punchestown. När valacken skulle debutera i en Steeplechase på lördagen.
RP_ID0036594

Faugheen (e. Germany) som 2015 vann Champion Hurdle gjorde debut i Steeplechase sammanhang igår på Punchestown. Det var inte det tuffaste loppet som Faugheen varit ute i utan en så kallad Beginner's Chase. Det blev både en imponerande och bejublad debut för publikfavoriten Faugheen som tränas av Willie Mullins och reds till seger av Paul Townend. Allt var dock inte så säkert hela vägen för Faugheen som vunnit nio stycken Gr.1 tidigare i sin karriär. Paul Townend och Faugheen fick gå i fronten och styra tempot. Vid loppets åttonde hinder så kom man helt fel på det ridande Paul Townend lyckades mirakulöst nog hålla sig kvar, men tappade stigbyglarna och då såg loppet förlorat ut. Precis innan nästa hinder lyckades Townend komma i stigbyglarna igen och även om han gjorde ett par mindre misstag lite senare i loppet också så visade Faugheen verkligen sin klass. Den sista biten gick han ifrån motståndarna med närmare åtta längder och segern blev väldigt enkel. 

-Jag är glad att vi klarat av den här starten, nu får vi vänta och se hur han tagit loppet innan vi bestämmer vad som händer härnäst med honom berättade Willie Mullins efter loppet

Det blev en väldigt bra dag för Willie Mullins på Punchestown och han tog fyra tränarsegrar. Bland annat vann han dagens högst doterade lopp Morgiana Hurdle med Saldier en femåring efter Soldier Hollow som reds till seger av Danny Mullins som är brorson till tränaren. Det här var Saldiers första start efter skada (bruten näsa) och han hade varit borta i 371 dagar. Det här var Willie Mullins tionde tränarseger i Morgiana Hurdle.