Nyheter

Fanny Olsson segrade på Gulfstream

Publicerad
Det blev inte tredje, utan fjärde gången gillt för Fanny Olsson på Gulfstream Park i Florida. Årets första seger togs i fjärde försöket och hästen som gjorde det var först Slingin Sammy B. Först? Tro det eller ej under söndagen blev det ny seger och hon har nu en segerprocent på 40.
Fanny_942
2012 var Fanny Olsson amatörryttarchampion på Täby. Nu rider hon vinnare varje dag på Gulfstream Park. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I ärlighetens namn skall sägas att Fanny Olsson inte hade några problem att bärga den första segern. Hon tittade inåt för att se om hon skulle kunna komma åt railen och väl där gick Slingin Sammy B (e.Cross Traffic) bara ifrån på den blöta banan. Racet ser ni här.

Segern togs med 12 längder till oddset 1,70 och löpningsreferenten imponerade med att nästan säga efternamnet helt rätt. Segern var värd 9000 dollar och Slingin Sammy B blev claimad för 6500 dollar.

Den andra segern togs även den från ledningen. Chirping (e.Violence) bröt lite dåligt och tacklade favoriten direkt i starten. Sedan blev det en rejäl ledning och första 400 gick ändå endast på 24,85 sekunder. Andra 400 gick snabbare och till 1200 meters pålen kom man på 1,13:39. Nu hade ledningen krympt från fem till tre längder men sista 500 utökades faktiskt avståndet något. Det var den andra segern på två dagar och nu lär möjligheterna öka för Fanny att rida. Segern ser ni här. Särskilt roligt är det att höra från referenten "Olsson has played the game to her liking" vilket refererar till att hon hållt en låg fart i spetsen.

Annars har Fanny Olsson nyligen bytt arbetsuppgifter. Nu är hon assistant trainer hos Juan Alvarado som har merparten av sin verksamhet på en farm i Ocala. Fanny har hand om de tio boxarna/hästarna på Gulfstream och är väldigt nöjd med att jobba med ett mindre stall. Tio hästar passar henne perfekt och hon har två grooms och två walkers till sitt förfogande.

-Det jag vill göra är att rida. Jag vill framförallt rida. Nu har jag hand om tio hästar, det är mer hanterbart. Hos min förra arbetsgivare hade vi 50 hästar och jag var i stallet mellan 4.30 på morgonen och 7 på kvällen, berättar Fanny.