Nyheter

Fanny Olsson i vinnarcirkeln.

Det blev seger på Gulfstream Park för Fanny Olsson på Chirping, en häst som hon trivs ypperligt med. Segern var värd 11 600 dollar och det var en lättad Olsson som kunde konstatera att hästen inte blev claimad den här gången heller.
fanny
Fanny Olsson vid en seger på Mulan. Idag segrade hon på Gulfstream Park med Chirping Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Chirping (e.Violence) har nu två raka segrar med Fanny Olsson på ryggen. Speedratings från förra starten var väldigt bra så det var en uppenbar risk att Chirping skulle claimas för 6250 dollar. Fanny får nu åtminstone en chans till ett hattrick.

-- Jag känner den här hästen så bra, vi trivs verkligen ihop. Jag rider i träning och har nu ridit honom i fyra starter. Han går i lägsta klassen och behöver lite distans så det är inte lätt att hitta race till honom. Han är långsam ut, antagligen den minst talangfulle på att komma ut ur boxarna som jag ridit. Dessutom vill han ridas i tät eller nära tät så jag får använda en del av krafterna tidigt i racen. Den här gången blev det perfekt, jag red till när vi väl kom ut ur boxen och då såg jag att det var en 20-oddsare som drog undan i täten. Chirping tyckte det var superkul att få draghjälp och det var inga problem att gå förbi när jag väl ville det. Jag blev förstås superglad över att han inte blev claimad. Vi har ett särskilt förhållande, jag kommer alltid med en mint till honom på morgonen och han vet att det vankas godis när han ser mig. Ägarna har lovat att jag ska få honom att använda som ponny, berättar Fanny.

Fanny kan också meddela att hon hoppas att få fler ritter när Gulfstream West (Calder) öppnar. Det är svårt att få tiden att räcka till när man är assistant trainer, rider i det egna stallet och dessutom agerar hjälpryttare för stallet på väg ned till starten. Det skulle hon kunna jobba hela dagarna med, men just nu finns det mycket annat att göra. Firandet av segern har hon ännu inte hunnit tänka på. Stallet har tre hästar i race 11 på Gulfstream och det är det som gäller just nu.