Nyheter

Fångar någon "Räven", a.k.a. Foxcatcher i Göteborg?

Publicerad
Vi tror stenhårt på Maria Anderssons Foxcatcher på söndagens V64-spel i Göteborg, men tränaren låter inte helt hundra på sin trevligt härstammade adept.
– Det är 80/20 på att hon kommer till start, informerar tränaren.
Foxcatcher_183
Foxcatcher, Malin Holmberg och en glad tränare efter segern i Göteborg i fjol - repsis? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Femårige Foxcatcher (V64-5) trivs utomordentligt i Göteborg - det visade hon med ackuratess vid segern i juli 2019 och än mer vid andraplatsen bakom Freestyler i augusti i fjol. Nu har dottern till Eishin Dunkirk två lopp i kroppen från dirttrackbanan över alldeles för kort distans - så gissa att “varningsklockorna” ringer när det nu är dags för grässtart i Göteborg över lång distans?!

Hur mår hon? För oss är Foxcatcher en given tipsetta?

Foxcatcher mår toppen, känns smidig och fin inför detta - studsar runt som en gummiboll… Vi tar dock alltid blodprov på våra hästar när de ska resa långt, mest som en säkerhet - och de var tyvärr inte helt hundra procent när vi kollade idag. Som jag ser på saken är det 80/20 på att hon kommer till start. Det är klart att det här ser ut som en hanterbar uppgift på papperet då hon alltid går fint i Göteborg, men jag ska fundera en stund till. Hon kommer åka över natten så klara besked kommer vid 15.00 i morgon, utlovar Maria Andersson.