Nyheter

Ett system tog potten!

Publicerad
Det var svårt på Göteborg Galopp, men en spelare hade det klart för sig och tog hem hela sexrättspotten.
Ambiance_231
Ambiance motsvarade förväntningarna även på Göteborg, här segrar han på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Det blev 340 199 kronor till ett system som hade alla sex rätt på Göteborg Galopp. Dagens bästa insats stod storfavoriten Ambiance (e.Camacho) för när han under Per-Anders Gråberg tog ledningen från innerboxen och därefter inte släppte någon förbi sig. Det blev stumma ben till slut, men det räckte till seger före Hills and Dales (e.Acclamation) som avslutade bra.

Storfavoriten Master Bloom (e.Pastorious) fick nöja sig med en tredjeplats i en Guldhandikap där segern istället gick till treprocentaren Heavenly Spiced (e.Singspiel) . Master Bloom låg med där framme, men såg lite trög ut och var långt från toppformen. 

Publiken på Göteborg Galopp bjöds på en uppvisning i ett race efter V64. I en enkel maidenlöpning tog tränare Tobias Hellgren ut Ajas (e.No Risk At All) som tjänat över en miljon över hinder i Frankrike. I Frankrike har Ajas gått grupplöpningar och Tobias Hellgren meddelade att det var svårslaget innan start. Racet blev en ren uppvisning. Ajas gick lätt med utbrytaren Muy Soreno (e.Mutajally) och över upploppet cantrade Ajas ifrån fältet under Anna Pilroth. Pilroth och Hellgren är sambos och har stallet i toppform. Nu siktar man mot Grand National med Ajas.

- Det är en riktig häst det här och det finns inte superlativer nog att beskriva Ajas, sa Anna Pilroth efter segern.