Nyheter

Ett "smycke" för 1,8 miljoner dollar

Publicerad
Optimismen fortsatte att flöda på Fasig Tipton och under onsdagen såldes ett sto efter Into Mischief för 1,8 miljoner dollar. Den lycklige köparen är dansk och känd som grundare av smyckesföretaget Pandora.
360_WEB_
Auktionsdyring till Michael Lund Petersen Foto: Fasig Tipton Photos

Michael Lund Petersen har haft hästar i USA sedan 2014. Lund Petersen har Bob Baffert som sin tränare och redan första året hade han starthäst i Breeders' Cup Juvenile (One Lucky Dane). 2017 tog Lund Petersen fyra segrar på nio starter och hade då elithästen Mor Spirit. För någon vecka sedan startade Mucho Gusto i en Grade 3 löpning på Santa Anita och totalt har han dragit in över 3 miljoner dollar som ägare.

Nu är han dock 1,8 miljoner lättare, men chansen att han har fått tag på en ny stjärna är stor. Into Mischief firar stora framgångar som avelshingst och mödernet är starkt. Du hittar auktionssidan här.

Stoet gick för 220 000 dollar ifjol som åring på Keeneland och hon utvecklades väldigt väl under vintern och våren. Petersen köpte Mucho Gusto på den här auktionen ifjol och Mucho Gusto prydde auktionskatalogen. Nu hoppas Petersen att sitt nyförvärv skall göra detsamma nästa år. Hon är snabb som få och "breezade" 200 på 10 sekunder med lätthet innan auktionen. Ni ser jobbet här.

Dag 2 på auktionen blev en jättesuccé och i princip alla rekord från ifjol sprängdes. Maryland ligger perfekt till på Östkusten och kvaliteten blir bättre och bättre när säljarna förstår att det finns mängder av större köpare på östkusten.