Nyheter

Ett samtal med Patrick Wahl återges

Publicerad
Söndag och V64-spel som vanligt i fokus. Vi tog ett surr med championtränare Patrick Wahl om hans sju starthästar på Bro Park nu till helgen.
patrick_Wahl_tlC4Tc
Den här bilden har vi sett förr Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi inleder med dina fem starthästar på V64-spelet - tar dessa i tur och ordning. I den inledande avdelningen ha du två hästar till start Hur är dagsstatusen med dessa?

Roman King känns fin i träningen och formen är det således inget fel på - han agerar dock ojämnt i loppen. Startspåret är perfekt och distans samt underlag passar. Carlos Lopez upp i sadeln är ett plus. Om Roman King fungerar fullt ut och tar i kan han vara en outsider, säger Patrick Wahl

Fury The Bullet är i ordning och distansen tror jag är mitt i prick. Han närmar sig en seger och den kan komma nu, varnar Patrick Wahl.

Gråe Double Rock (V64-3) har inte vunnit på sjutton försök. Dags nu?

Double Rock möter lite enklare hästar den här gången, men å andra sidan är distansen i kortaste laget. Formen är helt okej, informerar Patrick Wahl.

Kan First Course vara en outsider i V64-5?

First Course är kvick från start och jag tror att han kan passa på den nya distansen. Det gäller att få honom löpa fritt och på bettet - då tar han i bättre och blir tuffare. Jag tror på en gedigen insats, säger Patrick Wahl.

Och så avslutar vi med Double Cash i den sista V64-avdelningen. Läget där?

Double Cash brukar går bra efter vila, men den här gången tror jag verkligen att han behöver loppet - är nog ingenting för spelarna, säger Patrick Wahl.

I dagens inledande lopp tar du ut två stycken tvååringar. Vad tycker du om dessa?

Thunder Mack kvalade helt okej, men han behöver mer rutin och är långsam ut från startboxarna. Jag ligger lågt, säger Patrick Wahl.

Helmut kvalade bra och skötte sig helt okej i debuten som trea. Han var struken på grund av hosta senast och kanske inte helt hundra ännu? På sin grundkapacitet kan Helmut vinna det här, men jag har sett, och hört, mycket gott om Chamori så är vi tvåa till henne får vi vara nöjda, avslutar Patrick Wahl.