Nyheter

Ett par speldrag till kvällens tävlingar på Meydan

Publicerad
Klockan 15.30 svensk tid drar tävlingarna på Meydan (som brukligt är) igång och som vanligt har vi på galopptips studerat startlistorna ordentligt. Vissa favoriter får vi bara köpa, men våra speltips finns till höga odds i nuläget så nu är det dags att ta betalt.
download-7
Den här snubben sadlar ut kvällens bästa vinnare. Foto: Dubai Racing Club

Tävlingsdagens bästa vinnare, i vart fall sett till värde, är Above Normal i det sista loppet. Vi har jagat den här hästen i de senaste starterna och varit ytterst besvikna - inte på hästen, men hur han har ridits. Senast var det rent genant då Above Normal fick en resa i fjärde och femtespår genom två svängar, men ändå kopplade grepp 200 meter från mål och såg ut att gå mot vinst. Då dök en häst vid namn Grand Argentier upp invändigt och hann fram på målfoto. Vinnaren gick drygt en 25 meter kortare sträcka i loppet så det där kändes riktigt surt. Nu blir det snabb revansch för Above Normal som återfår Richard Mullen i sadeln. Street Cry-sonen, i träning hos Satish Seemar, finns till odds kring sju gånger på den öppna marknaden och vi säger tackar, tackar...!

Caroline Malmborgs Le Havre-son Timo Nurmos är delad topphandicappad i kvällens fjärde lopp - Al Bastakiya Trial över 1900 meter på dirttrackbanan, men det imponerar föga på oddssättarna som i nuläget ger odds kring femton gånger pengarna. Visst, det är debut på dirttrack och det finns en rad oexponerade hästar i loppet, men här måste vi ta en chans till glatt odds.

Doug O´Neill har skeppat elva hästar från USA till Dubai och han vet vad som krävs för att vinna lopp här nere. I tävlingsdagens tredje lopp sadlar han ut fyraårige Prodigal Son i en handicap över 1000 meter på gräsbanan. Vi tycker att sonen till Square Eddie kommit billigt till i loppet och tror på toppchans från bra startspår.

Spelrekommendation:

Lopp 3:

Prodigal Son till odds över sex gånger

Lopp 4: 

Timo Nurmos till odds kring tolv gånger

Lopp 6

Above Normal till odds över sex gånger

Insatser:

Alla dubblar samt trippeln gånger 100 kronor

200 kronor vinnare på Prodigal Son

200 vinnare och plats på Timo Nurmos

500 vinnare och plats på Above Normal

Loppen ser ni med fördel via länken nedan.

https://www.squidtv.net/middle-east/uae/uae-007.html