Nyheter

Ett meddelande från Neuroth

Publicerad
Wido Neuroth har fyra hästar att sadla ut under morgondagens V64-tävlingar på Bro - dessa kryddade med extra och synnerligen sköna jackpotstålar. Vi lyfte luren för ett samtal med den norske championtränaren.
ybweqv4yvvnxthgrew4
"När Wido talar står blixten stilla" - gammalt galoppordspråk! Foto: Elina Björklund/Galopptips

Vi är väldigt spända på att se Night Of Thunder-stoet Thunderey i Amacita (V64-2) i morgon. Hur ser du på henne och uppgiften?

Thunderay har fin kapacitet - slog ju en bra häst i debuten… Nu ska hon ut och resa och det tro jag ska gå bra, men om det blir en mjuk bana så är det ett frågetecken. På sin grundkapacitet ska Thunderey kunna vara med i segerstriden, säger Wido Neuroth.

I samma lopp tar du ut No Lie. Läget med henne?

No Lie har god form. Hon har gått i front i sina tidigare starter, men det vet jag inte om hon klarar den här gången. En mjuk bana skulle bara vara ett plus, säger Wido Neuroth.

I V64-5 har du Couleur Cafe till start från bricka ett. Dagsstatus?

Couleur Cafe testar jag på kortare distans än vanligt - det blir ett spännande test. Hon mår fint för dagen, tränar trevligt. Hon kulle gynnas av en mer fast bana, säger Wido Neuroth.

I lopp åtta, Bro Park Classic, sadlar du ut Seneschal som lär bli en favoriterna. Allt väl där?

Seneschal gynnas av den långa distansen samt av gräs under hovarna. En mjuk bana vore en fördel för min häst. Han är i full form och ska ha en fin segerchans, avslutar Wido Neuroth.