Nyheter

Ett mästerligt upplägg av Roy och Per-Anders

Publicerad
Per-Anders Gråberg är en taktiker av stora mått. På fredagskvällen visade det sig ytterligare en gång när han satt i sadeln på fyraåriga stoet Lushes Lashes som tränas av Roy Arne Kvisla och ägs av Hb Travgänget Lushes Lashes. Stoet var den största skrällen på Bro Parks V5, endast streckad på 7 procent.
Lushes_Lashes_019
Lushes Lashes överraskade och avgjorde på speed Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Taktiken kan vara av avgörande betydelse i loppen. 

I dagens fjärde fick vi ett tydligt exempel på hur viktigt det kan vara med taktik. Innan loppet var frågan de flesta ställde sig var om det skulle det bli Miss Maybach eller Noosa Prince som skulle ta hem segern. Miss Maybach tog planenligt ledningen och fick relativt tidigt Noosa Prince utvändigt om sig. Bakom dessa smög Per-Anders Gråberg med Lushes Lashes. In på upploppet såg det klart ut. Miss Maybach hade avfärdat Noosa Prince och Per-Anders Gråberg jobbade hårt på Lushes Lashes. P-A valde kort därefter att styra ut och Zaahid-avkomman Lushes Lashes svarade för en bra avslutning och segern blev väldigt lätt.

-Får Lushes Lashes bara ett bra lopp finns det ett stort hjärta. Hon är väldigt ärlig, sade Per-Anders Gråberg efter segern.

Tränaren Roy-Arne Kvisla var så klart nöjd efter segern.

-Jag och P-A hade pratat om taktiken innan och tanken var att han skulle ta rygg på Miss Maybach och sedan avgöra. Det fungerade fint idag, konstaterade Roy Arne Kvisla efter Lushes Lashes seger.