Nyheter

Ett fyrtal från Tobias Hellgren?

Publicerad
Fyra hästar till start och i vår bok kan det bli en härlig "fyrling" till stall Hellgren under dagens tävlingar på Bro Park. Vad säger tränaren?
– Det ser bra ut, men vi åker 03.30 så det blir inte många timmars sömn i natt, kommenterar Tobias...med hänsyn till den tidiga starttiden i morgon.
wm8tymghbykdyw6y4uh
Kan man få en referens? Vinner han igen? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi inleder med Dragonfly i den avslutande avdelningen på V4-spelet. Allt okej med henne?

Dragonfly är i väldigt fin form och jag tror att hon kommer att gynnas av att gå med låg vikt mot tuffare hästar. Startspåret passar och jag tror på ett offensivt upplägg. Distansen är den rätta och Dragonfly är en av de som kan vinna i ett öppet lopp, säger Tobias Hellgren.

Och vad säger du om Last Reference i det sjätte loppet, V5-3?

- Last Reference mår toppen för dagen. Han var ju väldigt fin vid segern senast och dagen efter sprang han bara och bockade sig i hagen - han är minst sagt i ordning för tillfället. Det är lite tuffare emot den här gången, men hästen har fått stort självförtroende och visst är jag optimist. Det bli laddning från start, kommenterar Tobias Hellgren.

Tvååriga Twilly (V4-4) står till för seger. Läget med henne?

- Twilly fick ett mycket bättre startspår den här gången och lär få en bättre resa än senast. Formen är där den ska vara och att det är ned i distans kan inte vara något minus. Hon har bara ett öga så man måste rida henne på “rätt sätt” så att säga. Det är väl inte de värsta emot så jag tror på chans, säger Tobias Hellgren.

Och så avslutar vi med Sea Moonster i V5-5. Han borde väl vinna?

- Sea Moonster är i ruskigt slag för dagen - han har lagt två ruggiga repor i de två senaste starterna och är där han ska vara.  Förutsättningarna är perfekta och nu tror jag att det är dags för livets första seger, avslutar Tobias Hellgren.