Nyheter

Ett äkta hattrick till Annike?

Publicerad
Annike Bye Hansen har tre hästar till start under morgondagens lunchtävlingar på hemmabanan Övrevoll och i våra ögon kan samtliga vinna! Vad tror tränaren själv?
– Det kan bli en triippel, men som det känns är jag "vaccinerad" för att sadla ut vinnare för dagen... Det har verkligen varit stolpe ut på sistone, kommenterar Annike Bye Hansen.
olvklceipcupffm39xa
Al Buraq från en seger förra vintern på Bro Park Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Okej - vi tar det i tur och ordning. I V4-2 sadlar du ut Calcaterre som vi tippar etta. Vad säger du?

Calcaterre är i full form, men innerspåret är inget plus för honom. Nu handlar det bara om att loppet blir överpacat och att ryttarinnan hittar ut i banan och i slagläge innan svängen. Lärlingen drar av tre kilo vilket är ett plus och visst kan Calcaterre vinna det här loppet. Han står helt okej till “syns” jag, informerar Annike Bye Hansen.

Nyttige Al Buraq kan väl vinna V4-3?

Al Buraq mår mycket bra för dagen. Den senaste starten är bara att glömma - han fick ett dåligt lopp helt enkelt. Nu är det flexibla blinkers på igen vilket jag tror ska vara ett plus - ett minus är att lärlingen tvingas ha mycket “dödvikt” i sadeln. Hur som helst. Min häst är en av de som kan vinna det här, berättar Annike Bye Hansen.

I tävlingsdagens femte lopp (V5-3) jagar ärlige Mestre Dos Magos årets andra seger. Det måste väl kunna gå i det här mindre startfältet?

Mestre Dos Magos var godkänd senast, inte mer… De här förutsättningarna passar bättre och det är hög vikt på ett par av hans konkurrenter. Han står bra inne i loppet och jag blir inte förvånad om han vinner det här, säger Annike Bye Hansen.