Nyheter

Espen Hill fortsätter att övertyga

Publicerad
Tränare Madeleine Smith har ett riktigt guldkorn i Espen Hill en treårig avkomma till Helsinki. På onsdagen blev den av BeWe Horseshoes ABs ägda valacken stor favorit i en 3-årslöpning och motsvarade på alla sätt de högt ställda förväntningarna.från spelarna.
Espen_Hill_003
Espen Hill fortsätter att imponera Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Espen Hill som i sin senaste start var tvåa i Bro Park Classic bakom Sankt Peder hade spelarnas förtroende som dagens största favorit. I loppet tog ridande Madeleine Smith en lugn inledning ute i spåren och lät 3-åringen galoppera in sig. Därefter avancerade hon framåt och med 700 meter till mål så skärpte Espen Hill tempot och började gå ifrån övriga konkurrenter. Över upploppet så var det långt ner till de övriga motståndarna och segermarginalen skrevs till åtta längder. Det var ett mäktigt intryck att se även om motståndet inte var som i den senaste starten och Espen Hill ser verkligen ut att vara ett krutpaket under kraftig utveckling. Den här gången verkade det också som han var lite lättare att hantera även om det fortfarande finns en del kvar för Espen Hill att lära sig. Det här var Espen Hills fjärde seger på sex starter och han har aldrig varit sämre än tvåa. 

-Det var en lättnad med den här segern. Han var väldigt stor favorit och då är det alltid speciellt. Han kändes väldigt fin idag. Jag satt och höll honom så länge jag kunde, men 1000 kvar orkade jag inte mer skrattade Madeleine Smith 

-Om allt är väl efter den här starten så blir det St. Leger för honom. Det är i och för sig 400 meter längre, men det kändes bra idag avslutade en nöjd ryttare och tränare efter loppet.