Nyheter

Engblom korsar gränsen med fem hästar

Publicerad
Torsdagens tävlingar på Övrevoll i Norge bjuder på en spelvänlig V65a trots att fälten inte är sprängfyllde. Vi tog oss ett snack med Henrik Engblom som åker över med fem hästar.
The_Rigger_120
The Rigger ska kunna än bättre än vid segern enligt Henrik Engblom Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

-Det är fem timmar till Övrevoll ungefär, men jag har ändå inte varit där så ofta i år. På 17 maj var jag där och nu tar jag chansen med fem hästar. Elione Chaves rider de tre äldre, medan jag har några andra på treåringarna, berättar Engblom.

-Chanserna ska vara rätt goda. The Rigger i första (utanför V65) tror jag en del på. Det blev lite länge mellan starterna senast, jag trodde vi skulle segra lite lättare. Nu har jag hållt igång honom lite bättre och tror att han ska vara förbättrad. Jag hoppas på segerchan, men har stor respekt för Widos Bolt. Ocho Rios (V65-1) är jag glad över hur han gick i årsdebuten. Han är bättre på gräs, men klart gynnad här på dirttracken av att det är ett litet fält. Han är framsatt och kommer vara med och slåss om segern, menar Engblom.

-Hadrian (V65-4) är en treåring jag tror lite på. Det ska vara en ganska god segerchans. Han är en sprinter egentligen och bror med Neumaranthes. Han fick gå ut över 1600 på Göteborg bara för att testa gräset och gick rätt bra innan han blev trött mot slutet. De här förutsättningarna passar mycket bättre och bara vi prickar starten kan han vara bland de tre. Say Hay i samma race är ingenting för spelarna. Han kommer mest ut för att få ett tal och jag är nöjd med en liten peng. My Cup Of Tea (V65-6) är klart bättre på gräs än dirttrack, men vi provar ändå. Senast var jag mycket besviken på henne, men det visade sig att hon hade brunstproblem. Hon kan bättre än så och i det här sällskapet skall hon absolut vara med där framme, avslutar Henrik Engblom.