Nyheter

Enable startar i Coral-Eclipse

Publicerad
En av sommarens höjdpunkter i den brittiska kapplöpningskalendern är Coral-Eclipse Stakes (Gr.1) på Sandown. Segraren får hela 425 000 pund vilket är över 5 miljoner kronor! Det mesta tyder på att det blir stoet Enable som tar hem segerchecken.
RP_ID0032804
Enable segrar i "Arcen". Tar hon även Coral-Eclipse på vägen? Foto: E Whitaker / Racing Post

Enable (e.Nathaniel) är en undantagshäst som endast har en förlust i livet. Nu kommer hon med nio raka segrar, alla över 2400 meter. Distansen i Coral-Eclipse är 2000 meter vilket kan vara i kortaste laget för Enable. Årets stora mål för Enable är annars Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) på Longchamp i oktober, en löpning som hon segrat i både 2017 och 2018.

Tränare John Gosden har fantastisk form på stallet och samarbetet med Frankie Dettori har aldrig varit bättre. Nu är det årsdebut för Enable och direkt efter att hon startanmäldes rusade spelare in i Englands betting shops för att spela på henne. Oddset var 2,25 tidigt, men det spelades så mycket att man snabbt sänkte till 1,73. 

Coral Eclipse är första gången under året som treåringar möter äldre hästar i en Grupp 1 löpning. Treåringarna får 4,5 kilo av de äldre hästarna och tre av de senaste fyra åren har en treåring segrat. I år är det bara med två treåringar Cirkus Maximus (e.Galileo) och Telecaster (e.New Approach).

The Eclipse har ridits sedan 1886 och hästar som Mill Reef, Brigadier Gerard, Sea The Stars, Sadler's Wells och Enables egen far Nathaniel har alla segrat i The Eclipse. 

En kul ”parantes” i ämnet är att det faktiskt bara är just Enables pappa Nathaniel som vunnit en årsdebut i det klassiska loppet på Sandown de senaste 20 åren.

Racet rids på lördag klockan 16.35, missa inte det! 

Spelar gör du hos ATG.