Nyheter

En Yoker från Junior samt koll på den övriga "flocken" från Lennart på Jägersro

Championtränare Lennart Reuterskiöld Jr låter samlad och behärskad då vi ringer upp för att kolla formen på morgondagens starthästar på hemmabanan Jägersro. Mest intresse tilldrar sig hårdsatsande hästägaren Mr Ascots treåriga djur såklart, men äldste broder Reuterskiöld låter även allmänt uppåt på övriga fullblod till start.
– Han kom i ett fantastiskt skick, men vi har rätat ut en del små grejor, är Jrs kommentar om årets derbyfavorit Yoker.
JUNIOR_03_HQpMi0k
Följande gäller! Vinn loppen - och så är det bara... Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Men vi drar igång redan i lopp 1, dagens inledande race där du har årsdebuterande Auenfürst till start. Han gick obesegrad genom tvååringssäsongen, men måste nu höja sitt formtal inför Derbyt. Dagsstatus?

Auenfürst är en häst som jag verkligen gillar - det har jag gjort från dag ett! Han vina sina två starter som tvååring, visserligen mot lite enklare hästar, men det var sättet han gjorde det på som imponerade på mig. Auenfürst har skött sig i träningen inför detta, men är på intet sätt vässad - det är till Derbyt kan ska vara på topp. Nu hoppas jag på en bra insats i årsdebuten och att han är i “hasorna” av Nocentsinkentucky och får en handicap för att vara klar till Derbyt. Vi debuterar här och sedan testar vi förmodligen i Voterlöpning om ett par veckor. Om jag tror att han kan slå Nocentsinkentucky? Det tror jag såklart, men det är inte nödvändigt att göra det den här gången, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Marieappel är fortfarande maiden. Hur ser du på söndagens start?

Marieappel går bra precis varenda gång och det är mest tillfälligheter som gjort att hon aldrig vunnit lopp så här långt i karriären. Hon trivs på underlaget och över distansen, samt har har väldigt bra form. Jag blir inte överraskad om hon vinner det här loppet även om motståndet är stenhårt såklart, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

I den inledande V6-avdelningen har du två till start efter strykning av Sel Sea. Det här ser väl bra ut?

Yoker (klar favorit till seger i Derbyt hos ATG) kom till mig i ett mycket bra skick, men det är klart att jag identifierat ett par svagheter som jag nu rättat till. Distansen känns som den rätta och han jobbar trevligt. Det ska bli spännande att se honom i debuten för mig, men jag har den största respekt för en sån som Jet Action, berättar Lennart Reuterskiöld Jr.

Tille in Action då?

Tille In Action kan vara en riktig outsider. Han har en en ruskigt effektiv aktion och står distansen alla dagar i veckan. Startspåret är helt optimalt, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

I V64-2, en Guldhandicap över fullvuxen distans har du två till start. Vad säger du?

Orb Craft var fin senast i årsdebuten och lär vara förbättrad med loppet i kroppen. Distansen är ett plus och startspåret perfekt. Jag tror på fin segerchans, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Arctic Waltz är kapabel nog att vinna loppet, men då måste det klaffa på vägen. Han älskar distansen och ska kunna vara en outsider med lärlingen ombord, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Sen är det dags för Pramms Memorial (V64-5). Vad tror du om Stormy Ocean?

– Stormy Ocean har lopp i kroppen och formen lär vara på väg åt rätt håll. Det är dock en stentufft lopp så jag hoppas på en massa överpace och att min häst kan knipa några placeringar till slut, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Tävlingsdagen avslutas i lopp 8 där du har två till start. Vi tror mest på Camaluna. Vad tror du?

Camaluna är av rätt sort och det hoppas jag att han visar nu - detta utrustad med fasta blinkers för första gången. Han mår bra och kan vinna det här loppet, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Mrs Iconapop? Hon har svikit en del?

Mrs Iconapop kan långt mer än vad hon hittills visat. Hon tränar med plus i kanten och kan säkerligen förbättra sig och vinna det här loppet, avslutar Lennart Reuterskiöld Jr.