Nyheter

En trippel på V4 samt en V5-spik

Publicerad
Roy Arne Kvisla sadlar ut tre av åtta hästar i Guldhandicappen (V4-3) med viss chans, samt vårt givna singelstreck på V5-spelet som avgörs på Bro Park på onsdag.
Kvisla_profi
Lika glad efter loppen på onsdag? Foto: Wolfram Meyer/Svensk Galopp

Vi har varit lite besvikna på Dapple i årets starter, det verkar ha saknats något helt enkelt. Håller du med?

Dapple har ju nött på, men det där sista trycket har saknats. Han fick ett snällt lopp senast och kom i mål med lite krafter kvar. Dapple ser fortsatt fin ut och nu blir det en ny ryttare. Jag tror på chans, säger Roy Arne Kvisla.

Man In The Moon då? Han såg lika fin ut som vanligt senast. Formen intakt eller?

Man In The Moon fick också ett snällt lopp senast och har kommit ur racet med bibehållen form. Distansen passar och nu är det proffsjockey i sadeln igen. Han är en av flera som kan vinna loppet, säger Roy Arne Kvisla.

Det handlar om årsdebut för Alchemist. Hur verkar det där?

Alchemist brukar gå bra första gången ut. Han var trea i comebacken över 1600 meter i fjol och den här längre sträckan passar ju bättre. Gråberg känner hästen väl och jag tror på en fin insats, säger Roy Arne Kvisla.

På V5-spelet tror vi stenhårt på Fidji (V5-4) som är halvsyster med självaste Kashgar. Hon verkar vara av rätt sort och vi väljer att spika. Rätt eller fel?

– Jag tror det är rätt. Fidji fick sen lucka senast och formligen flög fram den sista biten - hade massor av krafter kvar. För henne är det här ett perfekt startspår och nu får Per-Anders Gråberg chansen. Distansen passar, men på lite sikt tror jag att Fidji står en bit till. Det här är en toppchans, säger Roy Arne Kvisla.