Nyheter

En treåring mot äldre, en spännande fyraåring samt en rutinerad "ringräv" på onsdag

Publicerad
Team Engblom, Mortensen och Stjernstrand fick en bra start på året förra tävlingsdagen och det kan upprepa sig nu på onsdag. Vi har bra skrällkänsla för de två fyraåringarna Zalalaat och Madi Banja, och inte heller Justice Focused lär vara chanslös.
HenrikEngblo
Henke Engblom lite småoptimistisk. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi börjar med treårige fuxstoet Zalalaat (V4-1) som gör årsdebut mot äldre hästar. Status där.

Zalalaat har tränat på med stora plus inför årsdebuten och vi tror verkligen att det finns utveckling i henne. Distansen passar bra och i fjol skämde hon inte alls ut sig bakom ett par årgångsstoppar. Det kan gå, säger Henrik Engblom.

Och Justice Focused (V4-2) möter enklare hästar den här gången?

Justice Focused blev det fel för senast. Han kom till plankan i ett konstigt lopp som knappt gick i hackecanter och fick en massa skit i ansiktet. Han kan mer än så och är väl en outsider, säger Henrik Engblom.

Vi är mycket nyfikna på Madi Banja (V5-3) i årsdebut efter att bara gjort fyra starter i fjol. Läget där?

Madi Banja är en häst vi verkligen gillar. Han är efter Eishin Dunkirk och har ett hjärta av guld. Det finns massor kvar att ta ur hästen som är vidgjord i ett framknä från i fjol. Med tanke på det känns det som att han har mycket ogjort. Det kan dock vara så att han kan vara ett jobb kort och visst är det tufft emot. Spännande ska det bli hur som helst, avslutar Henrik Engblom.