Nyheter

En stenklar vinnare – läs om Bullof Wall Street

Francisco Castro presenterar nästa kanon vid Jägersros onsdagstävlingar. Det handlar om 2-årige Bullof Wall Street (Tapizar–Dovie).
Wall-Street-Bull-from-left-300x225
Namninspiratören

– Det är en väldigt, väldigt bra häst, berättar Castro. Jag håller honom som lika bra som Nocentsinkentucky.

2-årige Bullof Wall Street debuterar i en Maiden löpning över 1000 meter. På förhand såg Bent Olsens Nascetta ut som den tuffaste utmanaren, men Bent berättar gör galopptips (se annan artikel) att hon inte är toppad för uppgiften.

Bullof Wall Street såg lysande ut i kvalet för tre veckor sedan och allt talar för att han bara vinner i sin debut.

– Planen är sedan att han ska gå ner till Dubai, avslöjar Castro.

Vi måste också berätta storyn om namnet Bullof Wall Street. Han döptes av ägarna Alice och John Christensen sedan de med hjälp av Filip Zwicky köpt hästen på Goffs Orby Sale förra året. Inspirationen till namnet har de fått av den tjur som den sicilianska konstnären Arturo Di Modica illegalt placerade utanför New York Stock Exchange i december 1989 i kölvattnet av börskraschen ”Black Monday” två år tidigare. Tanken var att ge människorna som såg tjuren tron på att kämpa, trots motgångar. Modica hade döpt sin skulptur till Charging Bull, men det namnet godkändes inte. Då födde Alice och John namnet Bullof Wall Street. De två första namnen (Bull och Of) drogs ihop till Bullof för att helt enkelt få plats – inspirationen till sammandragningen kom från av Pioneerof The Nile – pappa till American Pharao.