Nyheter

En spännande turnering med flera av de bästa ryttarna

International Jockeys’ Championship ska ridas den 4 december i Hongkong på Happy Valley. Turneringen som har lockat några av de allra bästa ryttarna i världen har ett förstapris på HK$500,000 dvs motsvarande 590 000 svenska kronor.
RP_ID00352051
Både Ryan Moore och Frankie Dettori ska försöka vinna International Jockeys’ Championship den 4 december som rids på Happy Valley i Hongkong Foto: Edward Whitaker

Det är ett otroligt kompetent fält av ryttare som man har lyckats få ihop till turneringen i Hongkong.  

Vad sägs om Ryan Moore, Oisin Murphy, James McDonald, Frankie Dettori, Colin Keane, Yuga Kawada, Pierre-Charles Boudot, Joao Moreira och Karis Teetan. Självklart kommer regerande mästaren av turneringen Silvestre de Sousa och Hong Kongs regerande champion jockey Zac Purton också att delta i turneringen. En speciell inbjudan går också till den bäst placerade inhemska jockeyn och det är i nuläget Vincent Ho Chak-yiu som är femma i jockeyligan i Hongkong. 

De Sousa vann turneringen förra året då han red vinnaren i två av de fyra loppen som ingick i turneringen. Både Purton, Moore och Moreira har tidigare vunnit turneringen.