Nyheter

En mycket smart anmälan

Publicerad
Maria Andersson har startat upp året fint med två segrar och bägge vinnarna kommer ut på söndag och kommer bli betrodda igen – särskilt talangen som startar inom V64-och V4-spelet.
menvj9ftuq18yxeyd7q
Dreamdust och Ulrika Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Dreamdust (e. Zoffany) vann på ett övertygande sätt i debuten under Ulrika Holmquist som sitter upp igen.

– Ulrika kommer att rida åt mig en hel del i år, avslöjar Maria Andersson. 

Genom en smart anmälningsmanöver så anmäldes Dreamdust utan handicaptal på måndagen innan onsdagens debut i söndagens järnlöpning. Eftersom det är en löpning så gäller då att han inte hade något när vikterna sattes på torsdagen (det hade varit skillnad om det varit en handicap). På onsdagen vinner han sin debut lätt och får då det höga debuttalet 75, vilket då är det som står i programmet för har en häst fått ett handicaptal så ska det skrivas ut, även om det inte varit styrande vid anmälan till det aktuella loppet. 

– Jag tycker att 75 är lite mycket efter första loppet, kommenterar Maria.  

Under säsongen kommer spelarna få se fler sådana här exempel där hästar gör täta starter, men där vikten satts efter talet vid viktsättningen (eller anmälan) och då kan det stå ett annat tal i programmet än det tal som vikten satts efter. Komplicerat? Ja, en aning, men om man är vaksam så upptäcker man det. Vi på redaktionen gör vårt bästa för att hjälpa spelarkollektivet med sådana upplysningar. 

Anmälan av Dreamdust måste läggas i facket ”väldigt smarta anmälningar” och normalt sett så vinner han det här loppet.

– Ja, på pappret är anmälan bra, skrattar Maria och fortsätter kommentera sin häst: 

2 Dreamdust (V64-3/V4-1) gjorde loppet ganska enkelt när han vann och han har tagit loppet jättebra - ja, över förväntan. Han fick vila en dag, men reds sedan på fredagen och han var lika fräsch som innan loppet. Vi valde att ta ut honom här i stället för att möta det tuffaste motståndet – 1200 meter är också en bättre distans. Härstamningsmässigt är han en sprinter och vi tror att kort distans är hans melodi. Han är både fin och trevlig. Han har inga större uppgifter i år, kanske Rosengårdslöpning på Jägersro Galopp i höst. Han ska tävla länge så det blir en lugn säsong. Det här känns som en bra uppgift, men alla lopp ska ridas. 

Två chanser till

Ytterligare två hästar kommer ut och bägge har startat i år. Nikki jagar andra raka segern när Daniel Mattsson sitter upp i prestigefulla Lillis Cup för amatörryttare. 

5 Nikki (lopp 1) bär mycket vikt, men har en duktig ryttare och om hon klarar vikten så har hon tagit föregående lopp kanon. Hon ”gick på lite” i dag (läs: tisdag) och allt verkar positivt.

6 Wishforluck (V64-1) är ute i ett ganska tufft lopp med bra hästar. Stryk förra insatsen, hon gick ett jättetrevligt jobb i dag (läs: tisdag). Jag är nöjd om hon är med i matchen efter den senaste loppinsatsen, avslutar Maria Andersson.