Nyheter

En "magisk" vinnare till Bro Parks V64-omgång på söndag?

Patrick Wahl har ett par intressanta hästar till söndagens V64-tävlingar på Bro Park. Vi på galopptips.se kommer med största sannolikhet spika en av dessa – Magic Johnson i den andra avdelningen.
download-65
Solbränd och stekhet - Wahl har vinnarna! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I det inledande V64-loppet, ett maiden för treåringar, har Patrick Wahl två hästar till start. Vi tror mest på Magnolia (e. Barocci) som tränar avsevärt bättre än vad hon hittills visat i lopp och den här gången känns det extra intressant – som utrustad med blinkers för första gången.

– Magnolia (2) var jag väldigt besviken på senast. Hon spände sig och tog inte fatt någon gång. Det här är en häst som tränar storstilat, men det är klart att det är skillnad på tävling och träning. Jag hoppas att fasta blinkers gör susen, säger Patrick Wahl.

I samma lopp lär Janice (e. Philomatheia) få det svårt?

– Jo, det blir mycket tufft. Hon är mest med för att se och lära, kommenterar Bro Park-tränaren.

I V64-2 tycker vi att Magic Johnson (e. Eishin Dunkirk) står på tur för vinst efter att ha varit väl tufft hanterad av ryttarinnan i sin senaste start.

– Magic Johnson blev det bara fel för senast – bara glöm det loppet. Jag hoppas att han är framsatt med loppet i kroppen och distans och startspår är inget jag kan klaga på – perfekt. Jag tror på chans, säger Patrick Wahl.

Vad säger du om Double Cash i samma lopp?

– Han nöter på duktigt och har väl lite chans att vara bland de tre i bästa fall, säger Patrick.

I den sista V64-avdelningen sadlar du ut Grand Torini som i våra ögon har en toppenbra uppgift. Kommentar tack?

– Grand Torini har varit borta länge, men tränar på förbättrat inför detta. Det kan vara så att han behöver loppet. Det är en rejäl häst som inte har några problem med det höga viktläget. På papperet ser det ut att vara en bra uppgift för Grand Torinis del, avslutar Patrick Wahl.