Nyheter

En häst i varje V4-avdelning - alla kan vinna?

Publicerad
Peter Jardby har segerchans i samtliga fyra avdelningar på V4-spelet under morgondagen så vi lyfte luren för att "avkräva" Jägersro-tränaren klara besked om deras respektive form och segerchans. Vad tror Peter?
– På papperet ser det i alla fall bra ut, säger informerar Jardby.
jn0jieqp1hpahxf0x4d
Våldsamt imponerande seger för Freemanip på Bro Park senast. Repris? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vi tar det från början. Vad säger du om fyraårige Claes i V4-1?

Claes blir jag inte riktigt klok på. Han tränar alltid mycket bra, men spänner sig och sviker i loppen - han har varit en stor besvikelse. Claes står trevligt till den här gången och om han visar vad han kan är det bra vinstchans tillsammans med Oliver Wilson, säger Peter Jardby.

I V4-2 kan väl Freemanip ta en andra rak seger?

Freemanip var rent galet bra senast. Han gynnades ordentligt av den snabba banan samt att loppet reds över 1000 meter - han klarar dock även 1200. Hästen ser fin ut i träningen inför detta och att det är ett litet startfält talar till vår fördel. Freemanip är en av de som kan vinna loppet, säger Peter Jardby.

Vi har rankat ned Moojim rätt långt ned i V4-3, men samtidigt är det ett öppet lopp och han står ju ordentligt billigt inne - eller hur?

Moojim har sjunkit massor i handicapskalan och visst är han perfekt placerad i loppet. Han är lite vassare på gräs, men klarar även dirttrack. Om det klaffar det minsta är min häst inte helt borta, säger Peter Jardby.

Och så avslutar vi med Ko Zinzun i V4-epilogen. Allt väl där?

Ko Zinzun fick en riktigt dålig resa senast med vida spår - bara glöm den insatsen. Formen är precis där jag vill ha den och distansen är inget problem - snarare ett plus. Min här oexponerad och jag måste tro på vinstchans, avslutar Peter Jardby.