Nyheter

Ellinor Rasmusson är försiktigt optimistisk inför helgen

Publicerad
Ellinor Rasmusson reser till Klampenborg i helgen med två starthästar, en på lördagen och en på söndagen. Ellinor menar att en startar med bra chans och den andra, som tränar förbättrat, kan överraska.
Clauses_Angola_5995-X
Kan Ellinor Rasmusson ha en vinnare i helgen? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Ellinor Rasmusson startar Rocky (lopp 9) på lördagen. Rocky (e. Holy Roman Emperor) trivs förträffligt på Klampenborgs gräs och är sällan långt efter sina motståndare i mål.  Nu har Rocky sjunkit i handicap och det ser ut som en bra möjlighet. Vad tror du om chanserna för Rocky ?

-Jag tycker det ser ut som en riktigt bra chans på förhand. Min känsla är att han trivs bättre med kvinnliga ryttare faktiskt och det passar ju bra nu. Han är annars en väldigt speciell individ. Han springer när han själv vill. Han har riktigt bra kapacitet och kan mer än sitt tal. När han fungerar är han väldigt bra, men han är beroende av att allt klaffar för honom.  Tyvärr krävs det väldigt lite för att han bli störd och göra en mindre bra insats. Skulle det regna en del så minskar hans chanser för det trivs han inte med, säger Ellinor.

På söndagen startar Ellinor Toshaway (lopp 9) som ännu inte segrat. Hur går tankarna om Toshaways (e.Juniper Tree) chanser?

-Vi slår ur underläge. Vi har varit inne på banan och visat honom svängen så att han har fått pröva på den. Han gjorde allt på ett bra sätt och klarade det bra. Toshaway är mycket förbättrad i jobben. Gräset passar bra. Vi har Elione Chaves i sadeln och fått ett bra startspår. Vi kanske inte vinner loppet, men jag hoppas och tror på en bra prestation. Jag är försiktigt optimistisk runt mina hästar till helgen, avslutar Ellinor Rasmusson