Nyheter

Elione Chaves red Bent Olsen tränade Sankt Peder till vinst i Jydsk Derby 2019

Publicerad
Det var ett spännande Jydsk Derby som reds på Århus in på upploppet såg det ut som att det skulle stå mellan Gibson, Sir Churchill och Geranium, men allra längst ut kom Sankt Peder flygande med Elione Chaves i sadeln.
ElioneChaves

Favoriten Sir Churchill (e. Elusive Quality) togs lugnt från start och var bland de sista. Ridande Oliver Wilson avancerade hastigt med Sir Churchill in mot sista sväng och hamnade utvändigt om ledande Gibson (e. Center Divider) samtidigt som Geranium (e. Barocci) också försökte komma fram mellan hästar. Mitt på upploppet såg Sir Churchill ut som vinnaren, men allra längst ute i banan flög Bent Olsen tränade Sankt Peder (e. Reliable Man) med Elione Chaves fram. Kort innan mål kopplade Sankt Peder ägd av Kjeldsbjerggaard aps greppet och segern blev säker till slut även om marginalen var liten. 

- Han är väldigt bra. Förra året sa jag till Bent Olsen att han var grön och att han kommer att bli mycket bra som treåring. Han kändes väldigt bra hela vägen under loppet. Jag trodde vi tappade alla chanser i loppet när jag var tvungen att ta i honom i sista sväng. Det blev stopp och jag trodde aldrig han skulle komma igen efter det. Tvåhundra meter kvar kände jag att det här vinner vi berättade Elione Chavez efter loppet om Sankt Peder.

Det här var Bent Olsens åttonde tränarseger i Jydsk Derby.

-Det var ett läckert upplopp att se. Nu ser vi fram emot Danskt Derby som är nästa stor uppgift sa en belåten Bent Olsen efter vinsten.

Sir Churchill var tvåa i mål, men efter överläggningar av skiljedomstolen flyttades Sir Churchill ner till fjärdeplatsen för att ha stört Geranium  på upploppet. Tvåa blev nu Gibson och trea nämnda Geranium.