Nyheter

Eddie Shoestring ska ha en bra chans

Publicerad
Hemmatränaren Susanne Sivrup-Rosenqvist startar två hästar på Göteborg i helgen en på V64 och en utanför . Vi talade med Susanne om hästarna och hon låter klart uppåt angående bådas chanser.
Sir_Walter_662
Kan Sir Walter vinna på söndag? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Du har två till start på söndagen. 

-Det är alltid lite "tricky" när det handlar om gamla hästar och det gäller att hålla dem lyckliga så de trivs, då presterar de oftast bra när de tävlar.

På V64 har du en som ser ut att bli lite bortglömd Eddie Shoestring (e. Josr Algarhoud)

-Eddie Shoestring (V64-4)) verkar allt bra med. Han kan hantera de flesta banor, men skulle det regna på tävlingsdagen så trivs han inte, då blir banan mer sugande. Glöm senaste insatsen då hade det precis regnat och det trivs han som sagt inte alls med. Ulrika som rider känner honom väl. Han har sjunkit i handicap och jag tycker han står bra till i loppet. Får han ett bra lopp så tycker jag att han har en bra chans att vara med där framme meddelar Susanne Sivrup-Rosenqvist.

I dagens första lopp startar Susanne Sir Walter som dottern Michelle ska rida

-Den gamle mannen mår bra. Han står bra till i loppet och trivs på alla underlag. Han är jag aldrig nervös över när han ska starta, han gör alltid allt vad han kan i loppen och är jämnheten själv. Han blev kraftigt påriden i senaste starten och hade definitivt varit tvåa då utan den incidenten. 

Det är bara tredje ritten för Michelle som sitter i sadeln på Sir Walter idag, vad tror du?

-Michelle rider honom i träning sedan tre år tillbaka så man kan lugnt säga att hon känner honom väldigt väl. Det gäller att ryttaren orkar rida hela vägen. Jag hoppas att hon fixar det så får vi se. Jag är positiv om hästarnas möjligheter och ser fram emot söndagen avslutar Susanne Sivrup-Rosenqvist.