Nyheter

Early Voice - fågel eller fisk?

Publicerad
Ja det kan man ju undra? För oss KAN Kahlil De Burcas Early Voice vara Skandinaviens bäst handicappade häst på sitt formtal 68, men nu är det dags för första starten på släta banan i Kahlils regi och eventuella frågetecken ska rätas ut till utropstecken.
g10ci5o97pszxz4nipt
Överlägsen även på den släta banan? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Fyra hästar till start i morgon söndag, varav tre på V64-spelet. I lopp ett tar du ut tvååriga Krigar Drottning. Hur är det med henne?

Krigar Drottnings debutlopp är bara att glömma - allt blev fel. Ned i distans är inget problem och det här stoet kan mycket. Hon kan vinna det här, säger Kahlil De Burca.

I V64-2 sadlar du ut Von Blucher. Säg något tack?

Von Blucher är något av “Dr Jekyl och Mr Hyde”… Han kan och gör allt ibland - en annan dag är det flopp. Formen är som den ska och jag tycker att han står vettigt inne i handicap. Spåret är ett plus och det här ser ut som en vettig uppgift. Von Blucher är en av de som kan vinna loppet, säger Kahlil De Burca.

Kan det vara dags för Castashadow i V64-5?

Castashadow gynnas kraftigt av att tas upp i distans och formen är det inget fel på. Nu är det dock upp i klass och det komplicerar saken en aning. Det finns bra fart och klass i min häst och en outsider kan han vara, säger Kahlil De Burca.

Och så är det dags för Early Voice (V64-6) på den släta banan för första gången i din regi. Vad säger du?

Early Voice har imponerat på mig över hinder, men nu är det andra förutsättningar. Om dirttrackbanan fungerar ska han ju ha bra chans och jag tror det ska fungera då han tränar på underlaget varenda dag. Distansen passar och spets är inte nödvändigt. Early Voice är väl handicappad och är ett givet vinnarbud, säger Kahlil De Burca.