Nyheter

Durban July -träningsrapport

Publicerad
I helgen är det dags för ett av de största racen under Sydafrikas vintersäsong. Durban July har en prissumma över 4 miljoner rand vilket blir nära 2,5 miljoner svenska kronor. Under tiden fram till lördag hårdbevakas träningarna och vi har spanat in de bästa från gårdagens gallops.
south_africa_w9b4Ho

Mest imponerade Rainbow Bridge (e.Ideal World) som verkligen fick sträcka ut i ett jobb under stjärnjockeyn Gavin Larena. Tränare Eric Sands var mycket nöjd med jobbet och trodde på en kanoninsats på lördag. Mike de Kock hade ute förmodade favoriten Hawwaam (e.Silvano) tillsammans med en av stallets stjärnmilers. De Kock sa i intervjuerna efteråt att han ville ha en riktig urblåsning och det fick han. Observatörer menade dock att Hawwaam hade konstrat rätt mycket i början och verkar vara en svår ritt något som de Kock bekräftade, men menade var normalt för honom.

Warren Kennedy red en av racets outsiders i ett snabbjobb. Eyes Wide Open (e.Dynasty) kändes piggare än någonsin och Kennedy var tvungen att hålla i rejält för att Eyes Wide Open inte skulle dra iväg för mycket över upploppet. 

Durban July (Gr.1) rids som race 7 av 12 på lördag och du kan spela på ATG.se