Nyheter

Duca di Como och Cathrine Erichsens övriga Jägersro-hästar synas i sömmarna

Publicerad
Cathrine Erichsen årsdebuterar sin Duca di Como på Jägersro nu på söndag och låter uppåt.
– Han mår mycket bra, men är inte vässad till hundra procent till det här loppet, kommenterar Erichsen.
Duca_Di_Como_690
"Bra jobbat grabben"! Duca di Como vinner på Jägersro i höstas Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Duca di Como (V64-2) är en topphäst, där om råder inget tvivel - i vår bok är sonen till Clodovil en häst för Grupplopp på kontinenten på sin bästa dag. Nu är det dags för årsdebut och vi tog ett snack med tränaren inför ITM Spring Mile, ett lopp med Listed-status.

Hur är läget med Duca di Como? Han torskade som stor favorit i fjolårets comeback.

Duca di Como förlorade comebacken i fjol, så är det, men han hade haft en del problem inför det loppet och är längre kommen i träningen i år. Han är startsnabb och trivs som bekant toppenbra på Jägersro, men jag vill ha sagt att han inte är vässad till hundra procent till det här loppet - det är i Pramms han ska glänsa… Klart jag tror på bra segerchans från utmärkt startspår trots allt, informerar Cathrine Erichsen.

Master Bloom (V64-4) har vunnit tio lopp på nitton försök och tjänat nästan tre miljoner. Hur ser det ut inför det här loppet?

Master Bloom känns fin i träning, men det är årsdebut och han kan behöva loppet i kroppen. Han trivs som bekant på Jägersro och älskar den långa distansen. Det är ett par bra emot och jag skulle vara nöjd om Master Bloom kunde vara bland de tre främsta, säger Cathrine Erichsen.

Och vad säger du om Shantou (V64-5) i sprinterloppet?

Shantou har utvecklats hela tiden, svarat för en rad topplopp. Nu fick hon ett bra startspår vilket är positivt och hon trivs bevisligen på Jägersro. Å andra sidan är det här ett riktigt tufft lopp så jag hoppas i första hand att hon gör ett bra lopp och kan vara bland de tre främsta, avslutar Cathrine Erichsen.