Nyheter

Duca di Como enorm i ITM Spring MIle - Pramms nästa!

Publicerad
I fjol förlorade Cathrine Erichsens Duca di Como i årsdebuten, men i årets comeback på Jägersro var det "andra bullar". Sonen till Clodovil sprang till spets per omgående och var sedan totalt överlägsen i mål i ITM Spring MIle.
– Med tanke på att han inte var vässad inför det här ser det onekligen bra ut inför Pramms, kommenterar Cathrine Erichsen.
Duca_Di_Como_6901_dWhaJk
Det blev lika lätt den här gången som vid det senaste besöket på Jägersro Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Elione Chaves tryckte gasen i botten per omgående och fick ta hand om ledningen relativt enkelt med Plata O Plomo i rygg. Ungefär 600 meter hemifrån bara lämnade Duca di Como sina motståndare och kunde vinna förhållen i mål.

– Han är rätt bra den här - han är en maskin. Nu hoppas jag kunna hålla honom sund och fräsch till Pramms Memorial om ett par veckor, berättar Cathrine Erichsen.

Sen då? Du måste ha höga förhoppningar på Duca di Como även efter Pramms?

– Det har jag. Det finns alltid lopp åt bra hästar och jag skulle faktiskt vilja testa i Dubai i vinter, avslutar Cathrine.

Bakom den överlägsne vinnaren avslutade Patrick Wahl-tränade Red Hot Chili fint till andraplatsen, medan Plata O Plomo fick nöja sig med tredjepriset efter en klen ritt (för att uttrycka sig milt) av Maikel Navarez Bravo som satt upp då Carlos Lopez tvingats ge återbud.

Oscar Berneklint, assisterande tränare hos Susanne med samma efternamn kommenterar.

– Idag blev det bara helt fel upplägg för vår häst, men han ser glädjande nog fin ut efteråt och kommer säkert igen till Pramms, berättar Oscar Berneklint.