Nyheter

Dubbelt Nurmos i vinnarcirkeln

Publicerad
Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris togs hem av Timo Nurmos, inte travtränaren, men väl hästen. I vinnarcirkeln togs dock Timo Nurmos emot av just - Timo Nurmos.
DSC_189
Timo Nurmos kopplar greppet och segrar i Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Tränare Caroline Malmborg var sprudlande glad efter segern med Timo Nurmos (e.Le Havre) och kunde ge Galopptips lite bakgrundsfakta.

--  Det är flera delägare till den här hästen, bland annat en grupp som har travhästar hos just Timo Nurmos, därav namnet. Det är deras första galopphäst och det har ju börjat på bästa sätt. Själv var jag lite tveksam innan den här starten. Han hade bara gjort en start och löpte lite grönt då även om han segrade. Jag trodde att han skulle behöva mer rutin för att kunna segra i en sådan här stor löpning. Att kapacitet finns har jag dock aldrig tvivlat på. Med tanke på att jag vill sikta på Derbysäsongen ville jag ta det lugnt den här säsongen och inte stressa fram en till start, berättar Caroline Malmborg.

--  Det vara faktiskt första gången som Timo Nurmos var här och såg hästen. Han var i stallet innan racet och gillade hästen omedelbart. Han sa att han var imponerad av exteriören och han lär inte vara mindre imponerad nu avslutar Caroline.

undefined
Timo Nurmos, Timo Nurmos och Fredrik Janetzky