Nyheter

Dubbelseger till Caroline på V64?

Publicerad
Det ska bli mycket spännande att se Caroline Malmborgs Quagmire i första starten på gräs i hennes regi och vi tror på toppchans. Nyttige Sharp Eye är alltid med och "röjer" och kan mycket väl fixa en andra rak victoria. Dubbelseger?
– Det kan det mycket väl bli, kommenterar Caroline Malmborg.
eejpy5f99d5htfctkly
Sharp Eye vinner igen med mastig vikt? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Hur är dagens status med Sharp Eye?

Sharp Eye är otroligt jämn och säker - det var strongt gjort att vinna med 68 kilo senast. Han gör inte så mycket mellan loppen, men ser oförändrat fin ut i kroppen och pälsen. Den här distansen är nog den optimala och som jag läser loppet lär det bli ridet i hårt tempo vilket skulle gynna Sharp Eye. Han fick två kilo för segern senast, men det ska han hantera. Med rätt resa och lite tur kan Sharp Eye vinna detta, säger Caroline Malmborg.

Sen är det dags för Quagmire att testa gräset för första gången i din regi. Hur känns det inför loppet?

Quagmire är en häst jag verkligen gillar. Han var fin vid segern på Jägersro i april och har tränat på bra och utvecklats sedan dess. Den här distansen är en stor fördel för min häst och att det som nu är gräs ska ju om man ser till härstamningen och hur han rör sig i träning vara en klar fördel. Det är alltid tufft i Sunday Special-loppen, men jag har en häst med kapacitet nog för att vinna - den saken är klar, kommenterar Caroline Malmborg.