Nyheter

Dubbeljackpot på Grand Slam 75® med Svenskt Derby

Publicerad
Förutom evig ära och en plats i historieböckerna för segraren, står det miljoner på spel i Svenskt Derby på Jägersro Galopp på söndag – både för hästägare och för de som spelar Grand Slam 75®.
Derbykurva_4198_AbAyN9
Fältet i 2018 års Svenskt Derby Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

En ensam vinnare på Grand Slam 75 kan tack vare en dubbeljackpot vinna så mycket som sex miljoner kronor.

- Vi har haft ovanligt många miljonvinster i år och det skulle kännas riktigt skoj att få gratulera en eller flera miljonvinnare på galoppen, säger Nicklas Jonsson, Head of Horse Betting på ATG.

Svenskt Derby har ridits varje år sedan 1918. Årets upplaga är nummer 103 i ordningen, vilket är svåröverträffat inom all sport. Förra året vann favoriten Red Cactus, riden av Eduardo Pedroza, titeln och förstaprisets 1,5 miljoner kronor.

I år anses derbyt vara mer svårtippat än på länge och en överraskning kan leda till rekordutdelning för de som spelar Grand Slam 75® på söndag. En ensam vinnare i galoppens Grand Slam 75 är alltid garanterad fem miljoner kronor, men eftersom söndagens omgång innehåller en dubbeljackpot kan utdelningen bli så hög som sex miljoner för sju rätt, vilket vore den högsta vinsten hittills i galoppens GS75-spel.

Fredrik tror på Yoker

En som vet hur det känns att vinna derbyt är förre stjärnjockeyn Fredrik Johansson, med inte mindre än åtta segrar i Svenskt Derby på sin långa meritlista. Här bjuder Fredrik på sina bästa tips till de som tänker spela Grand Slam 75.

- Jag tror och hoppas att 3 Yoker vinner derbyt. Det är en mycket bra häst och perfekt distans. Jag hoppas på en derbyseger för ägarfamiljen Mr. Ascot, som betytt mycket för svensk galopp. Men det är ett jämnt och bra derby med flera hästar som kan vinna, så det är nog läge att gardera.

- I övrigt på Grand Slam 75 så är det väl troligt att storfavoriten 2 I Kirk vinner första avdelningen, men för den som vill gardera i jakten på miljonerna vill jag varna för 5 Breakdancer som kan vinna om favoriten har en sämre dag.

- En lämplig spik kan vara 8 Serenity Bloom som jag tycker har en bra segerchans i GS75-4, säger Fredrik Johansson.

Direktsändning i ATG Live och TV12

Som i stort sett all annan sport i Sverige i coronatider så blir även derbydagen på Jägersro i år helt utan publik och med tydliga restriktioner för aktiva och funktionärer för att förhindra smittspridning.

Derbydagen visas i sin helhet i ATG Live på atg.se och hos Com Hems kunder, med lopp 1 klockan 13.30. I Grand Slam 75 Direkt i TV12 klockan 14.30-18.00 direktsänds de sju GS75-loppen, där Svenskt Derby rids som sjätte avdelning klockan 17.12.

Texten är ett pressmeddelande från ATG