Nyheter

Drömmen om Dubai lever efter orutinerad debut

Publicerad
– Jag hoppas att det blir en ny California Chrome.
Ägaren Alice Weiste har stora drömmar sedan snackhästen Bullof Wall Street debuterat med en seger.
73321847_534179287379881_7170121006416134144_
Bullof Wall Street får en välförtjänt klapp av Alice Weiste efter debutvinsten. Foto: Niclas Cronberg

Men det var inte en helt oproblematisk debut. Bullof Wall Street löpte väldigt grönt och låg på en hel del den första biten, bröt sedan ut några spår över upploppet – men vann ändå säkert.

– Elione [Chaves, ryttare] berättade dessutom att han sprang och var väldigt intresserade av alla flickorna i loppet, sa Pauline Mensen, andretränare hos Francisco Castro.

Hingsten Bullof Wall Street mötte alltså fyra ston…

Förmodligen blir det fler starter för Bullof Wall Street innan han får resa till Dubai.

– Först och främst ska vi se att han mår bra och har tagit det här löpet bra, sen får vi se, fortsatte Pauline Mensen och la till:

– Ser allt bra ut kan det bli fråga om Manoustielöpning i november.

Bullof Wall Street ser ut som en riktigt bra häst, har också utstrålningen. I stallet handlar det om en liten gangster, men alltså också en stor talang.

Klart är att planerna på Dubai står kvar efter debuten, vilket också ägaren John Christensen bekräftade bara minuter efter segerloppet.

– Det är en stor dröm att få ha starthästar i Dubai. Så vi vill gärna åka dit.

Bakom Bullof Wall Street svarade Maid för en klart plusbetonad insats och ska passas noga i nästa start. Noterbart också att Nascetta gick väldigt starkt efter en tappstart.

Fotnot: Californa Chrome blev Årets Häst i USA 2014 och 2016 efter att ha vunnit Kentucky Derby och Preakness Stakes 2014 och Dubai World Cup 2016.