Nyheter

Drama i helgen - fel odds på Enable?

Publicerad
Som Galopptips.se tidigare rapporterat ser helgens stora race King George (Gr.1) på Ascot ut att bli ett av de bästa race man sett på många år. Favorit är superstoet Enable, men hennes tränare John Gosden har gått i polemik med engelska bookmakers.
RP_ID00348505_azLeCW
John Gosden är en av världens bästa tränare, och hatt har han också Foto: E Whitaker / Racing Post

Engelska bookmakers prisar Enable (e,Nathaniel) runt 1,67 gånger pengarna. Detta trots att hon möter ett otroligt bra motstånd, och framförallt, som tränare Gosden påpekar, inte är som bäst ju nu. Superstoet må ha tio raka segrar varav nio på Grupp 1 nivå, men formen är inte 100 procent. Det kommer den vara till Arcen i oktober på Longchamp. Prix De L'Arc de Triomphe (Gr.1) är allmänt ansedd som världens bästa och viktigaste kapplöpning och Enable segrade både 2017 och 2018. En seger i Arcen i år skulle göra henne till världens bästa häst genom tiderna och många tycker förstås att då skall man bara städa av ett preprace som King George på vägen. 

John Gosden uttalar sig till Racing Post och menar att oddset borde vara två gånger eller mer på Enable. Han har hört att bookmakers är rädda för olika dubblar och inte vill ta mer risk på Enable. Till Attheraces uttalade sig Gosden att han är mest rädd för att ge vikt åt treåringar. Enable segrade själv i King George som treååring och Gosden låter oss veta att han tycker att treåringarna har stor fördel av åldersvikttabellen just nu. Helt klart är att Gosden inte har tagit hem den här segern på förhand utan varnar spelare från att spela till korta odds.