Nyheter

Drama i Durban July - Men Do It Again gjorde det!

Publicerad
Storfavoriten Hawwaam ströks i startboxarna och man fick börja om med starten samtidigt som det var kaos i totoluckorna. Trots den sena strykningen blev det ändå över 6 miljoner kronor omsatt på vinnarspelet.
south_africa_wCnASB

Det började redan i ledvolten dit den temperamentsfyllde favoriten Hawwaam (e.Silvano) kom med en lead pony för att hålla honom lugn. Toppjockeyn Anton Marcus fick dock snart gå tidigt till start vilket dock inte oroade tränare Mike de Kock särskilt mycket då Hawwaam har en historia av stök innan starten. När sedan ilastningen började slog det över för Hawwaam som stegrade sig och slog i startboxen. Efter några minuters väntan blev han struken av veterinären. Det var en stor fest och extremt hög volym runt banan från en överentusiastisk publik vilket förstås inte hjälpte Hawwaam. Efter strykningen blev Do It Again (e.Twice Over) totofavorit vilket inte var konstigt då han segrade i Durban July 2018. 

När boxarna öppnades gick Return Flight (e.Pomodoro) till ledningen följd av Head Honcho (e.Querari) med populäre outsidern 6 Twist Of Fate (e.Master Of My Fate) som trea. In på det relativt korta upploppet kom attackerna från alla håll och i mitten av banan gick Do It Again snabbast av alla. Rainbow Bridge (e.Ideal World) hade då tagit över ledningen från Twist of Fate som höll lysande till tredjeplatsen. Rainbow Bridge kunde dock inte kontra mot Do It Again med Richard Fourie på ryggen.

Segern för Do It Again var värd 2,5 miljoner kronor och så här sa tränare Justin Snaith i vinnarcirkeln.

-Do It Again är den bästa häst jag haft och en av de bästa som någon har haft. Han är alla tränares drömhäst och gör alltid exakt vad han ska oavsett om det är träning eller tävling. Sättet han agerar på hemma på gården är exemplariskt, men det är den enorma vinnarinstinkten som jag är mest imponerad av.