Nyheter

Doug Watson sopade rent på Meydan

Det var kapplöpningar på Meydan den här dagen och publiken fick se en bragd utan dess like. Tränare Doug Watson sadlade ut segraren i alla sex löpningarna. Pat Dobbs red fem av dessa, Dane O'Neill en.
race_4
Waady var den enda i sexlingen som inte reds utav Patrick Dobbs. Istället satt Dane O'Neill i sadeln. Foto: Emirates Racing

Det började med en maidenseger för Rio Angie (e.Honor Code) som var ensam på målfotot under Patrick Dobbs. En enklare handikap togs sedan av Trenchard (e.Elusive Quality) som även han var helt överlägsen. Nästa maidenlöpning gick till Mulfit (e.Exchange Rate) och sedan var det dags för Waady (e.Approve) att ta en seger trots hög vikt i en handikap på förmodat opassande underlag (dirt). Waady var stallets andrahäst, men här fick Dobbs nöja sig med en fjärdeplats när Dane O'Neill istället tog hem racet.

Tried And True (e.Medaglia d'Oro) var den som fick kämpa lite för segern som endast skrevs till en halv längd. Publiken på Meydan höll andan när Midnight Sands (e.Speightstown) hoppade ur boxarna och skuggade ledaren. 400 kvar satte Dobbs in attacken och Midnight Sands flög förbi och ifrån till en enkel seger som ni ser här.

En kavalkad av racen ser ni här.

Vi noterar att fem av de sex hästarna är uppfödda i USA och är som klippt och skurna för Meydan. 

Ifjol sadlade Doug Watson ut 37 segrare på 363 starter. Watson är amerikan och var andreman bakom Kieran McLaughlin och det är Sheik Hamdan som äger Red Stables där Watson huserar till dagligdags. Watson är ständigt i toppen i tränarligan i Förenade Arabemiraten och har mer än en handfull championat. Dagens sex segrar var värda dryga 1,7 miljoner kronor.