Nyheter

Dinas Danekildes Khatun - ett stort utropstecken i Dubai!

Publicerad
Dina Danekildes nyförvärv Khatun svarade för en topprestation som fyra efter en resa i vida spår då årets upplaga av 1000 Guineas på Meydan avgjordes i torsdags kväll. Åt vinnaren Soft Whisper fanns inget att göra, men från ett bättre invändigt startspår hade dottern till French Navy garanterad varit trea i ökenklassikern.
– Det här var skitskoj, kommenterar Dina med ett skratt.
qx1wqqz8pjlb4bjqwji
Khatun - plusinsats som fyra i 1000 Guineas. Foto: Cedric Lane

Loppet blev faktiskt helt odramatiskt, i vart fall om man tänker på vinnaren Soft Whisper (e. Dubawi), som stack till spets direkt och sedan inte släppte någon “över bron”. Den stora överraskningen i racet var utan tvekan Dina Danekildes Khatun som med endast en maidenseger i bagaget, och vida spår hela vägen, stretade på storstilat och inkom som fyra - endast två längder från andraplatsen och ett kort huvud från tredjepriset.

– Både jag och Elione tror att hon hade varit längre framme från ett bättre startspår, men nu är det som det är. Hon har varit uppåt i träningen inför detta och lär väl bli ytterligare framsatt med loppet i kroppen. Nu blir det Oaks (över 1900 meter på dirttrackbanan) den 18 februari och jag känner mig säker på att distansen passar bättre den dagen. Jag hoppas då på en mer vilsam resa - att hon får gå på rulle och speeda till slut. Det är klart att vi är mycket stolta över vår häst - det här var skitskoj, kommenterar Dina Danekilde.

För sin fjärdeplats i 1000 Guineas erhöll Khatun 6 250 USD och nu väntar förmodligen Oaks för den progressiva treåringen.

Bent Olsens Revoltume (e. Fast Company) pullade hårt, fick en trist resa och var aldrig med i matchen - slutade lång sist och som det verkar är det bara gräs som gäller för henne!