Nyheter

Dina och Bent har anmält i 1000 Guineas på Meydan

Publicerad
Årets upplaga av klassikern 1000 Guineas på Meydan håller väl ingen högre klass, men det betyder inte att Dina Danekildes Khatun och Bent Olsens Revolutme ska ha någonting med utgången att göra - på papperet i alla fall...
hrtdeeyke3ykafg9syo
Khatun vinner direkt i debuten Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Det är endast nio hästar på anmälningslistan och som vanligt är det Godolphin-hästarna som står i fokus. Klar favorit lär Dubawi-dottern Soft Whisper bli efter sin imponerande seger i Trialloppet för ett par veckor sedan. Saeed bin Suroors adept har formtalet 95 och har tre segrar och två andraplatser på fem starter så här långt i karriären.

Dina Danekildes nyförvärv Khatun imponerade så smått vid sin maidenseger på Jägersro i slutet av november, men med formtalet 77 är det en bra bit upp till de topprankade hästarna på anmälningslistan. Dock ska sägas att en femteplats finns inom räckhåll om den fuxiga dottern till French Navy utvecklats ordentligt.

Bent Olsen sadlar ut nyförvärvet (om hon nu startanmäls) Revolutme som gjorde det helt okej i den tidigare regin JP Murtagh med bland annat en vinst på den irländska toppbanan The Curragh som tvååring. Den nyblivne treåringen efter Fast Company köptes till ägare hos Bent Olsen för 10 000 Guineas på Horses In Training i höstas och det här blir således första starten för Bent Olsen. Hästen har liksom Khatun fått formtalet 77.

I morgon tisdag är det startanmälan och vi återkommer med mer information då.