Nyheter

Dina Danekildes kommentarer om sina fem onsdagshästar på Jägersro

Publicerad
Dina Danekilde har fått en bra bra start på säsongen 2020 och om vi "tyder" hennes kommentarer inför Jägersros lunchtävlingar ska väl inte statistiken efteråt få sig en negativ törn...?
– Jag har fin form på hästarna överlag och tycker det ser bra ut, informerar Danekilde.
Rastapopoulus_035
Tuffare emot, men nu med mer självförtroende! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I den första V4-avdelningen tar du ut Monaya. Status?

Monaya är i fin ordning för dagen - har ett par nyttiga lopp i kroppen. Det är dock ett tätt tufft lopp så jag skulle vara nöjd om hon är bland de tre främsta, säger Dina Danekilde.

Treåriga African i V4-2?

Africain har vi varit lite besvikna på så här långt - hon är lite egensinnig. Det finns kapacitet i hästen, men jag tror det blir svårt att vinna. Tvåa, trea känns mer realistiskt, säger Dina Danekilde.

MyJoker (V4-3) gick bra senast. Håller formen i sig?

MyJoker mår väldigt fint för dagen - han tog det förra loppet på bästa sätt. Jag tror på toppchans från utmärkt startspår, säger Dina Danekilde.

Två hästar i V4-avslutningen. Vi börjar med Xtara. Läget?

Xtara är en fin häst som här gör sin första start på dirttrack i vår regi. Han tränar som han ska inför detta, men loppet ser stentufft ut så jag är nöjd om han får lite pengar, säger Dina Danekilde.

Rastapopoulus var grym vid segern senast. Allt väl efteråt?

Rastapopoulus var rent grym vid segern och han har växt åtminstone en storlek mentalt efteråt - känner sig duktig och som en kung. Spåret är perfekt, men motståndarna tuffare den här gången än senast så jag måste vara realist. Bland de tre och jag väldigt nöjd, kommenterar Dina Danekilde.