Nyheter

Dina Danekilde har tagit sikte mot Pramms

Publicerad
Tränare Dina Danekilde hade sitt bästa år hittills 2019 med mer än 2 miljoner i insprungna pengar till stallet och nu har hon nya mål i sikte.
Honeymoon_Honey_001
Honeymoon Honey och Jan-Erik Neuroth tillsammans med Dina Danekilde och Chris Nilsson Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

 Dina Danekildes Honeymoon Honey som med 86 har högst formtal i stallet just nu har mest startat på sprinterdistans, men står anmäld i Pramms Memorial över 1730 meter som rids den 19 maj.

-Jag tror att distansen kommer att passa och tycker att Honeymoon Honey har gjort sig förtjänt av att vara med i Pramms. Jag siktar högt och är medveten om att det är tufft motstånd, men jag tror Honeymoon Honey växer med uppgiften. När han får sitt löpningsförlopp  med hårt tempo så älskar han att springa förbi så många han bara kan till slut. 

Dina Danekilde lyfter även fram tre intressanta hästar från sitt stall som kan vara värda att följa för spelarna under säsongen. 
Den första som hon nämner är det nu fyraåriga stoet Rue D'Argent som gjorde bra ifrån sig förra säsongen, vann bland annat ett lopp överlägset med Victoria Mota när Lady jockeys' thoroughbred world championship reds på Bro Park förra året.  

-Jag har en känsla att Rue D'Argent kommer att få ett bra år och siktar framförallt på att starta henne på gräset, hon känns väldigt spännande den här säsongen.

Nästa i stallet som Dina lyfter fram är femåriga Tin Man som sjönk i handikapp förra året. 

-Tin Man har jag stor tro på den här säsongen, han hade ett mellanår under förra säsongen och jag tror att han kommer att få en bra säsong i år och det finns lopp i stort sett varje tävlingsdag för honom.

Fyraåriga Layton är den tredje som blir nämnd, han gjorde tre starter i Dinas regi förra året och avslutade året med en positiv insats som tvåa. 

-Layton ser väldigt fin ut i träning, jag hoppas och tror att han kommer att höja sitt handikapp en del i år.