Nyheter

Dina Danekilde om sina V64-hästar på Jägersro

Publicerad
Dina Danekilde har bra snurr på materialet och på söndagens V64-tävlingar på Jägersro sadlar hon ut tre stycken intressanta hästar och låter överlag uppåt.
– Det är en jättefin häst som ska ses med chans, säger malmötränaren om sin, i våra tycken, bästa chans under dagen.
Dina_Danekilde_628
Lika glada miner efter ritten på Mrs April på söndag? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I den första V64-avdelningen plockar du ut treåriga Mrs April som skötte sig anständigt i tre starter bakom mycket bra hästar som tvååring. Hur är statusen inför årsdebuten?

Mr April är en jättefin häst som ska ses med chans. Hon jobbar mycket bra och nu är det enklare emot än i loppen i fjol. Distansen är dock kanske i kortaste laget. På sikt blir hon bra den här, säger Dina Danekilde.

Ventura Derstiny (V64-4) gjorde det bra i första starten för dig. Har hon tagit loppet bra?

Ventura Destiny var jag nöjd med senast. Hon fick ett ganska tufft lopp, men gav sig aldrig och visade moral. Jag tror hon är framsatt med loppet i kroppen dessutom. Startspåret är perfekt och hon kommer göra ett bra lopp - dock är det ju stenhårt emot den här gången, avsevärt tuffare än senast. Jag tror på en gedigen insats och så får vi se hur långt det räcker, säger Dina Danekilde.

Vad finns att säga om Monaya i V64-avslutningen?

Monaya är en tuff liten häst som alltid gör sitt bästa i loppen. Nu möter hon verkligen tuffa konkurrenter, men det kan vara så att hon saknar ett jobb i kroppen. På sin grundkapacitet och från viktläget ska det vara lite platschans, berättar Dina Danekilde.

Utanför streckspelet (lopp 1) har du två till start. Rastapopoulus med lopp i kroppen och en årsdebuterande Miss Riverdance från innersta startboxen. Kommentar tack?

Miss Riverdance gör första starten för oss. Hon är bra i ordning, men inte vässad inför detta. Dirttrack ska gå bra och det här blir ett spännande test inför framtiden, säger Dina Danekilde.

Rastapopoulus var ute på fr kort distans i årsdebuten, men skötte sig bra och lär nu vara förbättrad till detta. Det är mycket vikt, men lärlingen är duktig och drar ju av tre kilo. Startspåret spelar ingen roll i det lilla startfältet och jag måste vara stor optimist, avslutar Dina Danekilde.